RAL színskála

RAL színskála

A RAL színskála egy Európában széles körben elfogadott és alkalmazott, különböző színekből összeállított rendszer, amelyet a német RAL GmbH hozott létre évtizedekkel ezelőtt és a mai napig is kezel.

Színei az ipar igényeit szolgálják. Jól elismert szabvány. Eleinte főleg porbevonáshoz, lakkozáshoz használták őket, és vannak panelek műanyag festékhez is. A RAL Classic panelben 215 szín található. Ezeket a színeket a jellegzetes színárnyalat alapján csoportosítjuk: sárga árnyalatok, narancssárga árnyalatok, piros árnyalatok, lila árnyalatok, kék árnyalatok, zöld árnyalatok, szürke árnyalatok, barna árnyalatok, fehér és fekete árnyalatok.

Színei a következő módon vannak egymásra rakva és felcímkézve: A Classic színek mindegyikéhez négyjegyű számkód van rendelve. RAL kulcsszóval is ellátják őket. Az intial számjegy a csoporton belül az elsődleges árnyalatot jelöli. Ez a rendszer a következő módon épül fel (1-sárga, 2-narancs, 3-piros, 4-narancs, 5-kék, 6-zöld, 7-szürke, 8-barna, 9-fehér és fekete). A többi 3 számjegyet egymás után rendeljük hozzá. Az alábbiakban a RAL színskálán eredetileg szereplő összes árnyalatot áttekintheti.

A megtekinthető színek csak tájékoztató jellegűek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a kijelzőn megjelenő színek a különböző egyedi színbeállítások miatt eltérőek lehetnek!

Kapcsolat:

Üvegkalmár Plusz Kft.
2120 Dunakeszi
Bagoly utca 5.
ugyfelszolgalat@uvegkalmar.hu
Tel.:+36-1-232-1209
+36-30-950-0424

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:
8.00-16.00 óráig

széchenyi-logo