Szigetelt üveg

szigetelt üveg

Az építészetben a szigetelt üvegek csoportjában alapvetően megkülönböztetünk hőszigetelt, hangszigetelt és reflexiós vagy fényvisszaverős típusokat felhasználási területeik alapján.

A legelterjedtebb hőszigetelt, amit alapvetően két vagy több üvegtábla kombinációjából építhetjük fel és fő funkciója a belső hőmérséklet stabilitásának biztosítása, mind a fűtési ill. a hűtési időszakban.

A hangszigetelő típust alapvetően irodákban, zajos helységek környékén a zavaró hanghatás csökkentésére, ill. kirekesztésére használják.

A fényvisszaverő felülettel ellátott üvegtípus jellemzően a fény és hőhatás ellen védik a belső tereket.

 

hőszigetelt üveg

hőszigetelt

hangszigetelt üveg

Hangszigetelt

reflexiós üveg

Reflexiós

Az előzőekben felsorolt három fő típust tetszés szerint kombinálhatjuk is

Tulajdonságok:

Az erős, rugalmas, tökéletes hő- és hangszigetelő.  A hőszigetelő üvegegységek télen sokkal több hőt tartanak meg a helyiségben, csökkentve a hőveszteséget és energiát takarítva meg. Csökkentik a zajt, az ablakok páralecsapódását, és az ablakok közelében melegebb zónákat biztosítanak, ezzel is növelve a komfortérzet.

Nyáron a napvédő üvegek használatával csökkenthetik a felmelegedést, a tükröződést és a fakulás mértékét, és növelhetik a légkondicionálás hatékonyságát. Nehezebb betörni őket, mint az egyszerű üvegeket, és a szilánkok törés után általában a helyükön maradnak, ami növeli a biztonságot.

szigetelt üveg tulajdonságok

Ár:

A bekerülési költségek meghatározásához különösen fontos a konstrukció pontos ismerete, ezért kérjük, hogy a lehetőségekről és a részletekről érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon.

Az alapvető méretek és elképzelés megadásával kérjen árajánlatot egyszerűen az ajánlatkérés gomb megnyomásával és egy űrlap kitöltésével.

szigetelt üveg felhasználása

Felhasználás:

Felhasználási területei rendkívül szerteágazóak, gondoljunk csak a hőszigetelt típusra, mint a lakóépületek és irodaházak elengedhetetlen építőanyagára és dizájn kellékére. Manapság az ipari létesítmények szigetelése is fontos, olyan technológiák alkalmazásánál, ahol követelmény az egyenletes belső hőmérséklet. Bár az üveg, mint építőanyag itt kevéssé jön még szóba, mivel a dizájn és a természetes fény itt kevésbé fontos szempont és más anyagokkal költséghatékonyabban megoldható a hőszigetelés.

A szigetelt üvegek közül gondoljunk a hangszigetelő üvegekre, amit az irodaházak zajos, belső tereiben irodák kialakítására használhatunk, biztosítva a csendet és természetes fényt egyszerre, megtartva az üvegfalak biztosította eleganciát és a hatalmas tér érzetét.

A belső terek hőmérsékletének stabil szinten tartása és a tökéletes fény beeresztési képesség megtartása mellett lehet egy megoldás a fényvisszaverő vagy más néven reflexios üvegek alkalmazása, főleg a déli fekvésű homlokzati üvegek esetén lehet nagy jelentősége ilyen típusú üvegek alkalmazásának. Másik előnye ennek az üvegtípusnak, hogy nem lehet belátni rajtuk keresztül, mint egy tükör funkcionálnak, impozáns kinézetet kölcsönözve hatalmas épületeknek.

Ha szeretne többet tudni, lépjen kapcsolatba velünk!

Az oldalon található képek csupán illusztrációk!

Kapcsolat:

Üvegkalmár Plusz Kft.
2120 Dunakeszi
Bagoly utca 5.
ugyfelszolgalat@uvegkalmar.hu
Tel.:+36-1-232-1209
+36-30-950-0424

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:
8.00-16.00 óráig

széchenyi-logo