Mintás üveg

mintás üveg

A mintás üveg kifejezés egyfajta dekoratív, áttetsző üvegtípust, kategóriát jelöl, amelyet évszázadok óta használnak. Ide tartoznak a katedrál, a mattított mintázatú (savmaratott vagy homokfújással kezelt), illetve az egyedileg mintázott üveglapok. Általában akkor használják, ha magánélet védelmére vagy homályosságra van szükség, de a fényáteresztés továbbra is fontos.
Készítésükkor általában grafikus által készített minta alapján egy sablonálló fóliát ragasztunk az üveg felületére, és a mintát homokfújással, savmaratással, esetleg festési eljárással készítjük el
Üvegre vagy tükörre bármilyen egyéni elképzelés szerinti savmart minta készíthető.
A dekoráció különleges tulajdonságával e mintázott felület lehetővé teszi a fény átjutását, ugyanakkor megakadályozza a tiszta látást - azaz csak kissé kevesebb fényt bocsát át, mint az átlátszó társai. A színek, minták, formák különböző vastagságban, méretben és kialakításban állíthatók össze.
Jól használhatók egyéni elképzelések szerinti dekorációra, változatos hangulatú helyek, helyiségek kialakítására, valamint meghitt, intim terek létrehozására is, mivel az áttetszőségük miatt lágy és kényelmes belső megvilágítást tesznek lehetővé és akadályozzák a beláthatóságot kívülről. Az igény szerint testreszabható minták és színek sokféleségével alkalmazható nemcsak otthonokban, hanem szállodákban, éttermekben és irodákban is.

katedrál üveg

katedrál

savmart üveg

savmart

egyedi mintás üveg

egyedi 

Mindegyik számtalan választási lehetőséget kínál, hiszen a színek, minták, formák különbőző vastagságban, méretben és kialakításban állíthatók össze. A nem szokványos minták segítségével különlegessé tehető szinte bármelyik üvegfelület.
Ha szeretne többet tudni, lépjen kapcsolatba velünk!

Az oldalon található képek csupán illusztrációk!

Kapcsolat:

Üvegkalmár Plusz Kft.
2120 Dunakeszi
Bagoly utca 5.
ugyfelszolgalat@uvegkalmar.hu
Tel.:+36-1-232-1209
+36-30-950-0424

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:
8.00-16.00 óráig

széchenyi-logo