Beltéri üvegajtó

beltéri üvegajtó

A beltéri üvegajtó kedvelt belsőépítészeti elem, hiszen tágasabbá és világosabbá teszi a helységeket, azaz növeli a térérzetet.

Emellett a színezhetősége, mintázhatósága miatt lehetőséget nyújt az egyedi és változatos belső terek kialakítására és egyedi lakberendezési ötletek megvalósítására.
Egyszerre választja le és köti össze az épület egyes tereit. Például ha egy dolgozószobában tartózkodik, de nem akar teljes mértékben elszigetelődni a család többi részétől, akkor érdemes üvegezett belső ajtót választani.

A hosszú távú és megbízható működéshez jó minőségű vasalatokat és szerelvényeket érdemes választani, beszerelésüket pedig szakemberre bízni.
Akár meglévő ajtóit is érdemes esztétikus üvegezettre cserélnie. Egyedi méretekben a régi tokra vagy tok nélkül is szerelhető, a kivitelezés bontást nem igényel. Ezt megelőzően viszont a helyszíni felmérés szinte minden esetben szükséges.

Típusok, minták:

egyedi mintázatú beltéri üvegajtó

egyedi mintázatú

fix elemes beltéri üvegajtó

fix elemes

csíkozott mintázatú beltéri üvegajtó

csíkozott mintázatú

fehér beltéri üvegajtó

fehér színű

Kétszárnyú:

A kétszárnyú ajtó kevesebb helyet foglal, és kisebb akadályt jelent akkor is, ha nyitva van. Amennyiben az ajtó nyitása a helyiség falának közepén van, akkor a kettős ajtó jó megoldás. Mindkét szárny kinyitása esetén egybenyitható a két elválasztott tér, ami nem csak a tágasság érzet növelésére alkalmas, hanem akár a lakás vagy iroda átrendezéskor egyszerűbbé teheti a bútorok mozgatását is.

Értelemszerűen az üveg sokkal több fényt enged be a helyiségbe.
Ez praktikus megoldás akkor is, ha a teret és a térérzetet növelni szeretnénk két helyiség között, hiszen teljesen átlátszó üvegből készítve ez az érzet még csukott állapotában is megmarad.

Ha a fényt megtartanánk, de fontos, hogy ne lehessen belátni a helyiségbe, akkor opálos vagy színezett üveg használatával ez is megoldható.

A két üvegelem emellett a helyiség hangulatának meghatározója is lehet, hiszen tetszőleges mintákkal, színekkel, formákkal láthatók el az egyéni ízlésnek megfelelően.

Az üvegajtók fényt hoznak azokban a helyiségekben, ahol a fából vagy műanyagból készült hagyományos nyílászárók használata esetén valójában nem jutna fény az épület belső tereibe. A fényáteresztő megoldás sok kicsi folyosón és szögletes helyiségben fejtheti ki jótékony hatását. Az átlátszóság és a fényáteresztés révén összekötik a helyiségeket. Így lehetővé válik, hogy a kis szobákban jelentősen növeljék a térérzetet.
Megfelelő felületi kialakítással (pl homokfújás) üveg nyílászáróink használhatók fürdőszobákhoz vagy más helyiségekhez is, ahol diszkrécióra van szükség.

 
Ha szeretne többet tudni, lépjen kapcsolatba velünk!

Az oldalon található képek csupán illusztrációk!

Kapcsolat:

Üvegkalmár Plusz Kft.
2120 Dunakeszi
Bagoly utca 5.
ugyfelszolgalat@uvegkalmar.hu
Tel.:+36-1-232-1209
+36-30-950-0424

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:
8.00-16.00 óráig

széchenyi-logo