Edzett üveg

edzett jüveg

Az edzett üveg gyártása hőkezeléssel, az ún. edzőkemencében történik. Itt az első fázisban kb. 700o C-ra hevítjük a síküveglapokat, majd a második fázisban fokozatosan, de viszonylag gyorsan lehűtjük. Épp ettől a hatalmas és hirtelen hőingástól lesz „edzett”, ami belső nyomófeszültséget hoz létre, így biztosítva, hogy az ilyen üveglap akár ötször erősebb legyen, mint a normál.
Ezt követően jobban bírja az ütéseket, valamint az extrém hőmérsékletnek is mindinkább ellenáll, megnő a hajlékonysága, továbbá fokozottan terhelhető. Ráadásul törés esetén apró, tompa élű szilánkokra esik szét, így nem okoz sérülést.
Fontos ugyanakkor, hogy tovább már nem megmunkálható! Vágni, fúrni, csiszolni már nem lehet, mert akkor szilánkosra robban.
Legfontosabb alkalmazási területei:
sport, szabadidő létesítmények, középületek, fokozott hőterhelésnek kitett felületek, üvegbútorok, laminált üvegszerkezetek alkotója, homlokzatépítés.

Felhasználás:

edzett üveg zuhanyfal

zuhanyfal

edzett üveg konyhai hátfal

konyhai hátfal

edzett üveg előtető

előtető

edzett üveg asztallap

asztallap

Fajtái:

  • float 4 -19 mm között
  • parsol  4 -12 mm között
  • keményfém bevonatos 4 - 12 mm között
  • lágyfémbevonatos közül a gyártó által meghatározott típusok

Az edzésre előkészített üvegeken előzetesen az összes mechanikai megmunkálást el kell végezni. Ha az üveg élei nem kerülnek lecsiszolásra úgy legalább le kell őket zámolni, a furatok éleit meg kell süllyeszteni.

törött edzett üveg

Árak:

Bekerülési költsége nemcsak a méretétől vastagságától függ, hanem például attól is, hogy milyen formájú, és milyen színben, esetlegesen milyen bevonattal készül. Minden esetben egyedi árajánlat alapján tudjuk az egyedi igényt kielégíteni.

Természetesen ehhez szükségünk lesz a méretekre illetve a felhasználási területre is. Árajánlatot kérjen egyszerűen az oldal alján található ajánlatkérés gomb megnyomásával egy űrlap kitöltésével!

edzett üveg teherbírása
Teherbírása:

Ennek az üvegtípusnak a teherbírása körülbelül négyszer nagyobb, mint a hagyományos síküvegé. Emellett a hőkezelt üveggel ellentétben, amely töréskor szilárd szilánkokra esik szét, az edzett üveg apró, viszonylag életlen, ártalmatlan darabokra törik.

Az, hogy egy adott méretű edzett üvegelem mennyi súlyt képes elviselni, számos tényezőtől függ, beleértve a szélességét, a magasságát, a vastagságát, valamint a tartószerkezet elemei vagy a konzolok közötti távolságot is.

Egy ebbe a típusba tartozó 30 cm x 40 cm méretű, 5 mm  vastagságú üveglap akár  100 kg terhelést is kibír, amennyiben a tartószerkezete ezt lehetővé teszi.

 

Ha szeretne többet tudni, lépjen kapcsolatba velünk!

Az oldalon található képek csupán illusztrációk!

Kapcsolat:

Üvegkalmár Plusz Kft.
2120 Dunakeszi
Bagoly utca 5.
ugyfelszolgalat@uvegkalmar.hu
Tel.:+36-1-232-1209
+36-30-950-0424

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:
8.00-16.00 óráig

széchenyi-logo