Alsó sínes üvegkorlát

alsó sínes üvegkorlát

Az alsó sínes üvegkorlát a modern minimalizmus iskolapéldája. Letisztult vonalak és zavartalan kilátás jellemzi. Optimális választás mindazok számára, akik nem szeretnék, hogy a korlát üvegfelületén rozsdamentes fém vagy fa oszlopok kitakarják a kilátás egy részét.
Ennél a típusnál az üvegtáblákat a födém tartóbetonjához erősített U alakú alumínium vagy acél sínbe helyezik el. Ha a födém szélén, annak oldalához rögzítjük az üvegrögzítő sínt, akkor az üvegmegfogató fém elemek el is tüntethetők, így teljesen homogén üvegfelület keletkezik.
A tartószerkezet szerepét teljes mértékben az üveg veszi át, ezért legalább 6+6 mm vastag edzett, vagy edzett-ragasztott üvegelemek beépítése szükséges.
Ezzel a megoldással akár nagyobb fesztávolságok is kialakíthatók, de minden esetben statikailag méretezni kell. Ezek a vonalmenti Cortizo tartósínek 1-3 kN teherbírásra vannak méretezve, tehát sportcsarnokok, tömegrendezvények helyszínein is biztonsággal alkalmazhatók.
Fontos része a rögzítésnek a vízelvezetés megoldása, ami a rögzítő sínekben gyárilag megoldott.

Felhasználás:

alsó sínes üvegkorlát szabad erkélyen

szabad erkélyen

alsó sínes üvegkorlát sportcsrnokban

sportcsarnokban

aésó sínes üvegkorlát teraszon

teraszon

alsó sínes üveg védőkorlát

védőkorlát

Tisztítás:

A víz foltok, a por és más szennyeződés idővel felhalmozódhat az üveg felületén. Íme néhány nagyon egyszerű tisztítási tipp, amellyel fenntartja az üveg átlátszóságát.
Hígítson fel egy vagy két evőkanál folyékony szappant egy liter meleg vízben (ami lehet desztillált víz is), majd ezzel törölje át óvatosan a tisztítandó üveg felületét.
Folyékony szappan helyett alkalmazhat ecetet is. A higított ecetsav csodát művel az üvegfelületekkel, nem hiába használják évszázadok óta üvegtisztításra. Az ecet és a víz 50%-os elegye a legalkalmasabb az üvegre rakódott szennyeződések eltávolítására.  A  hígítatlan ecet olyan makacs foltokkal is elbánik, amilyent a festékpöttyök, a légypiszok vagy a madár ürülék jelentenek. Az üveg megóvása érdekében tartózkodjon a dörzsöléstől, a foltok áztatása, majd a felület leöblítése hatékonyabb megoldásnak bizonyul.
Száradás után puha, nem szöszölő ruhával óvatosan kezdjen a visszamaradt csíkok eltávolításához.

alsó sínes üvegkorlát tisztítás

Árak:

A bekerülési költség egyik meghatározó elem maga az üveg. Mivel ezek az üvegelemek csak alul rögzítettek, a tartószerkezet is maga az üveg, így a biztonság megköveteli a vastag (6x6) üveg használatát.

Emellett az alsó tartó sín rögzítési lehetőségei (a födém állapota, szerkezet) befolyásolják még a végső árat. Ezért első lépésként egy leírással segítve kérjen előzetes árajánlatot!

Ha szeretne többet tudni, lépjen kapcsolatba velünk!

Az oldalon található képek saját munkáink fotói!

Kapcsolat:

Üvegkalmár Plusz Kft.
2120 Dunakeszi
Bagoly utca 5.
ugyfelszolgalat@uvegkalmar.hu
Tel.:+36-1-232-1209
+36-30-950-0424

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:
8.00-16.00 óráig

széchenyi-logo