Pontmegfogásos üvegkorlát

pontmegfogásos üvegkorlát

A pontmegfogásos üvegkorlát az egyik legmutatósabb korlátrendszer. Az üveget a födém oldalához rozsdamentes acél tartórögzítésekkel erősítjük, hogy ellenálljanak a szerkezeti terhelésnek. Modern és elegáns, egyszerű és stílusos: könnyen érthető, hogy miért válnak egyre népszerűbbé, így egyre több épületben és teraszon jelennek meg az országszerte. Ez a típus a minőség, a biztonság és a funkcionalitás szinonimája, miközben letisztult és elegáns megjelenést kölcsönöz környezetének.
Legnagyobb előnye, hogy semmilyen szerelvény, vagy rögzítő elem nem látható az egyik irányból, például a lépcső vagy erkély felől, mintha lebegne az üveg a levegőben, az az érzése a szemlélőnek. Ezzel az oldalszerelésű megoldással csak a párban szerelt pontmegfogó gombok törik meg az üvegfelületet a rögzítés irányából szemlélve.
Felszerelését követően ez a konstrukció a födémet is teljesen eltakarhatja, amit úgy lehet elérni, hogy az üveg edzése közben a födém, fal színével megegyező (vagy éppen eltérő) színű festék réteget égetnek a födémet takaró üvegrészre.
Ennél a típusnál az korlát peremét a födémtől minimum 100 cm-re szükséges méretezni és az üvegek 8+8 mm vastag edzett-ragasztott (laminált) üvegből készülhetnek – a kifúrt üvegtáblák nagy súlyából adódóan a pontmegfogókon keresztül ébredő hatalmas erők ellensúlyozása miatt.

Árát tekintve ez a típus a legmagasabb kategóriába tartozik, mind munkaigénye, mind pedig a beépítésre szánt megfelelően erős, vastag edzett üveg alkalmazása miatt.

Ötletek:

rozsdamentes pontmegfogásos üvegkorlat

rozsdamentes

átlátszó pontmegfogásos üvegkorlat

átlátszó

színezett pontmegfogásos üvegkorlát

színezett

réz  pontmegfogásos üvegkorlát

réz

Szerelvények:

Az üvegtáblákat fúrás, edzés és laminálás után a helyszínen a födém vagy lépcső vasbeton szerkezetéhez rögzítjük. Több eljárással lehet a rögzítést biztonságosan megoldani, például egy megoldás lehet a méretre vágott menetes szárak előzetes bebetonozása vagy beragasztása a megfelelő helyekre.
Az üveget a vasbetonba fixen rögzített szerkezeti elemhez egy speciális kialakítású pontmegfogóval lehet odaerősíteni az üvegtáblában kialakított furatokon keresztül. A fixálók  rozsdamentes acélból készülnek a biztonság és a maximális terhelhetőség érdekében.
Az üvegtáblák stabilitása azon múlik, mekkora a tartó elemek közötti távolság. A tökéletes táv valahol 20 és 25 cm között van. De várjon! A modern építészet vékony födémei új kihívásokat tartogatnak. Ha a hagyományos rögzítés nem opció, akkor a megoldás: ultrabiztos, rozsdamentes acél elem, amely egyetlen ponton fixálja az üveget. Így a födém sértetlen marad, miközben az üveg is biztonságba kerül.

pontmegfogásos üvegkorlát szerelvények

Árak:

Kíváncsi, mennyibe kerül az álmai korlátja? Két lépés és máris a kezében a válasz!
Először is adja meg az alapvető információkat (üvegméret, korláthossz, lépcsőhossz ha van) és így kaphat egy gyors, előzetes árajánlatot.

Másodszor a terepviszonyok ismeretében a helyszíni felmérés alapján adunk egy részletes, végleges ajánlatot.
Ne várjon tovább! Kattintson az Ajánlatkérés gombra az oldal alján és indítsa el a folyamatot egy egyszerű űrlap kitöltésével!

Ha szeretne többet tudni, lépjen kapcsolatba velünk!

Az oldalon található képek saját munkáink fotói!

Kapcsolat:

Üvegkalmár Plusz Kft.
2120 Dunakeszi
Bagoly utca 5.
ugyfelszolgalat@uvegkalmar.hu
Tel.:+36-1-232-1209
+36-30-950-0424

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:
8.00-16.00 óráig

széchenyi-logo