Üvegtető

üvegtető

Az üvegtető manapság egyre gyakrabban választott megoldás szinte bármilyen épület tervezése, kivitelezése során az épület tetőszerkezetének részben, vagy egészben történő lefedésére. Népszerűségének oka az üveg fényáteresztő tulajdonságából, esztétikai varázsából, tartósságából, hőszigetelő képességéből fakad.

E kategóriába tartozik az

  • előtető mely az épület homlokzati részén helyezkedik el,
  • üvegkupola, mely többnyire a tetőszerkezeten található, valamint
  • terasztető, mely a főépülethez kapcsolódó épületrész fedését szolgálhatja.

Kizárólag biztonsági üvegből készülhetnek. (Régebbi kivitelezéseknél gyakori volt a huzalhálós, népszerűbb nevén drótüveg alkalmazása. ) Ma már szinte kizárólag a különböző vastagságú és rétegrendű ragasztott biztonsági üvegtáblákat alkalmazzuk. Zárt helyiségek fedését természetesen mi is hőszigetelt üvegből gyártjuk és azzal szereljük.

üveg terasztető

üveg terasztető

üveg előtető

üveg előtető

Az építészeknek és a tervezőknek munkájuk során figyelembe kell venniük a tetőüvegekre vonatkozó nemzetközi és / vagy helyi előírásokat, amik jellemzően a különféle épülettípusokra vonatkoznak.

Árnyékolás:

Az üvegtető árnyékolása ideális megoldás, legyen az pl. előtető, terasztető vagy télikert
Színezett, sötétített üveg megoldással már maga az üveg visszatükrözi a nap melegét. Mivel hőhatékony, megakadályozza a hőveszteséget is. De amíg a nap tükröződése és hője visszaverődik, a maximális fénymennyiség szűrődik át, lehetővé téve a megfelelő megvilágítást, és csökkentve az energiaigényt a mesterséges megvilágításhoz.

Ugyanakkor nem csak a megfelelő üvegválasztással és kivitelezéssel elérhető energetikai és esztétikai megoldások használhatóak, hanem az árnyékolást még hatékonyabbá tevő egyéb anyagok, szövetek, színek és stílusok széles választéka is.
A két megoldás együttes használatával bármilyen egyedi igényre és helyzetre alkalmas megoldás kivitelezhető.

üvegtető árnyékolás

Árak:

A bekerülési költségek meghatározásánál számos befolyásoló elemet kell figyelembe vennünk. Nem csak a méret és a forma, nem csak a beépítés, beszerelés lehetőségei, hanem az igény szerinti egyéb funkciók (hő- és hangszigetelés, árnyékolás, használat) is meghatározóak.

Sőt, ez utóbbiak sokszor nagyobb mértékben szabják meg a végső árat. Ezért első körben egy leírással együtt, az űrlapon kérjen egy elsődleges árajánlatot. A végső árajánlatot majd szakértő munkatársunktól a helyszíni felmérés után tudja megkapni.

üvegtető szerelvények
Szerelvények:

Az üvegtető szerelvények legfontosabb feladata a biztonság garantálása. (Mégis csak egy „tetőről” van szó, ami a fejünk fölött helyezkedik el.)
Ezért itt a szerkezet elemeinek (a tartozékoknak) sokkal több műszaki és biztonsági kívánalomnak kell megfelelniük, mint egy üvegablaknál vagy üvegajtónál, vagy akár üvegkorlát esetén.

Itt nem csak rögzítő elemekről, hanem különféle tartó- és megfogó elemekről is beszélünk.
Ezeknek többek között bírniuk kell az időjárásból adódó terheléseket (pl. a hó súlya, a csapadék mennyisége, a szél ereje, stb.), biztosítaniuk kell a tartósságot és a hosszú élettartamot. Ennek megfelelő és meglévő előkészített vázszerkezetre tudjuk vállalni az üveg gyártását és beépítését.

Ha szeretne többet tudni, lépjen kapcsolatba velünk!

Az oldalon található képek csupán illusztrációk!

Kapcsolat:

Üvegkalmár Plusz Kft.
2120 Dunakeszi
Bagoly utca 5.
ugyfelszolgalat@uvegkalmar.hu
Tel.:+36-1-232-1209
+36-30-950-0424

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:
8.00-16.00 óráig

széchenyi-logo