Biztonsági üveg

biztonsági üveg

A biztonsági üveg olyan üvegtípus, amelyet kifejezetten úgy terveztek, hogy nagyobb erőhatásoknak is ellenálljon, valamint törés esetén a szilánkok által okozott sérülések lehetőségét minimalizálják. Gyártását vagyon-, és személyvédelmi szempontok tették indokoltá. Elvárássá vált, hogy üvegtáblán keresztül ne lehessen behatolni, speciális esetekben pedig álljon ellent átdobásnak, átesésnek, a lőfegyvereknek, esetleg robbantásnak.
Előállítható két közönséges üveglap ragasztásával (a lapok közé helyezett vékony műanyag fóliaréteggel), vagy az üveglapok hőkezelésével (edzéssel) történő megerősítésével. Az edzett biztonsági üvegek pedig kb. ötször nagyobb terheléseknek is ellenállnak, mint a hagyományos üvegfelületek, de ha mégis eltörnek, akkor sem okoznak sérülést, mivel apró, tompa élű szilánkokra esnek szét. A ragasztásos eljárásnál a fóliaréteg töréskor egyben tartja az üvegfelületet, ami így nem esik szét éles szélő szilánkokra.
Leggyakoribb alkalmazása:

edzett üveg

Edzett

ragasztott üveg

ragasztott

edzett ragasztott üveg

edzett ragasztott

Alapvetően három nagy csoportba soroljuk:
az edzett,
ragasztott
és edzett ragasztott-
 

Fólia:

A biztonsági laminált üvegek gyártásához PVB fóliát használunk, amit a Kuraray cégcsoport gyárt, mint a világ egyik legfontosabb biztonsági fólia gyártója és Trosifol ™  márkanév alatt forgalmaz.

Az építészeti üvegezésben a fólia hosszú távú tapadása a laminált üveg kiváló minőségének és hosszú élettartamának biztosítéka, amire garancia a Trosifol™ márkanév.

biztonsági üveg fólia

Ár:

Ennél az üvegtípusnál fontos előre tisztázni, hogy milyen felhasználási területen alkalmazzuk és ehhez milyen üvegre lehet szükség: edzett, ragasztott vagy edzett ragasztott. Mindenképpen pontos leírásra (a méretekre, a majdani terhelésre vonatkozóan),

beépítés esetén a helyszín felmérésére, és egyéb egyedi igények meghatározására van még szükség. Előzetes, tájékoztató jellegű árajánlatot kérjen egyszerűen az oldal alján található ajánlatkérés gomb megnyomásával egy űrlap kitöltésével!

Ha szeretne többet tudni, lépjen kapcsolatba velünk!

Az oldalon található képek csupán illusztrációk!

Kapcsolat:

Üvegkalmár Plusz Kft.
2120 Dunakeszi
Bagoly utca 5.
ugyfelszolgalat@uvegkalmar.hu
Tel.:+36-1-232-1209
+36-30-950-0424

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:
8.00-16.00 óráig

széchenyi-logo