Anyagában színezett üveg

színezett, parsol üveg

Az anyagában színezett üveg (parsol) különleges színű és átlátszóságú üvegfajta. Neve a német "parasol" szóból ered, ami napernyőt vagy napvédőt jelent.
Gyártása során a különböző színezőanyagokat a folyékony üveghez keverik, hogy megkapják a kívánt színárnyalatot. A színezőanyagok fém- vagy oxid alapú vegyületekből származnak. A különböző adalékanyagok eltérő színű üvegfelületeket eredményeznek. A bronz, a sötét szürke és a zöld az általánosan használt árnyalat.
Úgy tervezték, hogy csökkentse a napsugarak intenzitását, hozzájárul a légkondicionáló rendszerek terheinek csökkentéséhez is.
A színezés nem befolyásolja az üveg szerkezetét, ami így továbbra is elnyeli a fényt és a hőenergiát, ezáltal nagyon kellemes belső hőmérsékletet biztosít, továbbá sík felülettel és torzításmentes nézettel rendelkezik.
Sokféle építészeti alkalmazásban használható, például homlokzati üvegezésben, ablakokban, erkélyeken, tetőfedésben vagy üvegfalakban. A napvédelem és a design kombinációja révén hozzájárul a kényelmes és esztétikus épületeket kialakításához.
Bútorok, üvegajtók, térelválasztó üvegfalak  készítésére is alkalmas, de előnyei kültéren is jól kiaknázhatóak.
Ragyogásának fenntartása érdekében helyesen kell kezelni. Sima, pórusok nélküli felülete miatt különösen higiénikus, gyors és könnyen tisztítható, azonban érzékeny a hőkülönbségekre és az ütésekre, valamint a mechanikai igénybevételekre.

Minták:

színezett üveg beton épületen

beton épületen

színezett üveg iroda épületen

iroda épületen

színezett üveg toronyházon

toronyházon

színezett üveg világító ablak

világító ablak

Ha szeretne többet tudni, lépjen kapcsolatba velünk!

Az oldalon található képek csupán illusztrációk!

Kapcsolat:

Üvegkalmár Plusz Kft.
2120 Dunakeszi
Bagoly utca 5.
ugyfelszolgalat@uvegkalmar.hu
Tel.:+36-1-232-1209
+36-30-950-0424

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:
8.00-16.00 óráig

széchenyi-logo