Oszlopos üvegkorlát

oszlopos üvegkorlát

Az oszlopos üvegkorlát - a felhasznált anyagának (fényes vagy szálcsiszolt rozsdamentes acél) köszönhetően - tartós és - ár - érték aránya miatt is - igen népszerű. Alkalmazható az ingatlan körül, lépcsőn teraszon, erkélyen egyaránt.
Az üvegek rögzítésére fix rögzítőelemű acélszerkezetet használunk, ami a többféle - akár minimalista - stílusban is készülhet. Oszloptávolsága jellemzően 500-1600 mm között változhat, a beépítési körülmények, illetve a megrendelői igények függvényében.

Az oszloptávolság megfelelő, biztonságos megválasztásához előzetesen ismernünk kell a fix rögzítő elemek típusát, üvegigényét.
Kisebb korlátoszlop távolságoknál, ha a fix megfogó elem szorító elven rögzít, akkor elegendő 4+4 mm, 5+5 mm vastagságú egyszerű ragasztott biztonsági üveg (VSG) alkalmazása.
Nagyobb távolság esetén, illetve a furaton keresztül rögzítő fix megfogó elemeknél előfeszített vagy edzett ragasztott (TVG/VSG, ESG/VSG) üvegtáblák alkalmazása válik szükségessé. Az oszlopok szerelhetők a födém oldalára, vagy magára a födémre is.

Típusok:

beltéri oszlopos üvegkorlát

beltéri

kertkapcsolatos oszlopos üvegkorlát

kertkapcsolatos

kültéri féloszlopos üvegkorlát

féloszlopos

mini oszlopos üvegkorlát teraszon

mini

Féloszlopos:

A féloszlopos – vagy más néven lapmegfogásos - megoldás eleganciája abban nyilvánul meg, hogy itt az üveg dominál a maximum 35 cm magas fém oszlopelemek között, amelyek elhelyezhetőek a födém oldalára, vagy magára a födémre is. Rozsdamentes acélból készülnek és két féle felületi megmunkálással lehet megrendelni: fényes (króm) vagy szálcsiszolt (matt) verzióban.
Előnye, hogy a rövidebb tartóoszlopok miatt könnyedebb, filigránabb a megjelenése, teljesebb kilátást nyújt és alacsonyabb az ára. Ugyanakkor a teherbírása, stabilitása nem akkora, mint a robosztusabb megjelenésű, teljes hosszúságú társáé. A vízelvezetés nyitott teraszokon, erkélyeken biztosított a konstrukciónak köszönhetően, mivel nem érnek le teljesen az üvegtáblák a födémig, elegendő hely marad csapadék és egyéb nedvesség elvezetéséhez.
A biztonsági szerepe miatt 5+5 mm vagy 6+6 mm vastag edzett-ragasztott üvegigényű ez a konstrukció.
Kiváló megoldás lehet olyan helyekre, ahol a jó kiláthatóság nagyon fontos, mint például magasan fekvő erkélyeknél, mivel ez a megoldás lehetővé teszi a kitakarás nélküli panoráma élvezetét!

 

féloszlopos üvegkorlát

Árak:

A bekerülési költség meghatározása nagyon helyszín- és méretfüggő! Az üvegek beszerelése, az oszlopok rögzítése több változatban és stílusban történhet. Emellett számít az is, hogy a biztonsági szempontok betartása érdekében milyen oszloptávolságot

választunk, és ezt csak a födém vagy más rögzítési alap állapotának és szerkezetének ismeretében tudjuk meghatározni. Ezért első lépésként egy leírással segítve kérjen előzetes árajánlatot, amit az oldal alján található Ajánlatkérés gombra kattintva egy űrlap kitöltésével tehet meg.

mini oszlopos üvegkorlát
Mini

A mini lábas - vagy más néven alsó lábas - típus is az oszloppal szerelt korlátok családjába tartozik, annak a legrövidebb fém oszloppal rendelkező tagja. Itt nem is beszélhetünk oszlopokról, inkább csak mint a nevében is szerepel „lábakról”. Akkor érdemes ezt a típust az erkélyre, teraszra vagy egyéb terület elhatárolására alkalmazni, ha a mögötte vagy körülötte lévő épületelem, épületrész, természeti környezet szépségét szeretnénk zavartalanul szemlélni.
A nevéből adódóan ugyanis a korlát üvegelemeit alig észrevehető magasságú oszlopok (mini lábak) tartják. Minden egyéb zavaró rögzítő elem nélkül, így a maga szépségében tud érvényesülni az üveg mögötti látványvilág. Az üvegtáblák tetejére szerelt, szolíd kapaszkodóval tehetjük még biztonságosabbá.
A tartóelemek minimális mérete miatt az üvegkorlát tisztántartása egyszerűbb és könnyebb valamint a tartószerkezet karbantartási igénye is kisebb mint oszlopos, féloszlopos testvéreié. A vízelvezetés hasonlóan működik mint az oszlopos, féloszlopos korlátoknál, nincs ami akadályozná a víz elvezetését az erkélyről, teraszról.

Ha szeretne többet tudni, lépjen kapcsolatba velünk!

Az oldalon található képek saját munkáink fotói!

Kapcsolat:

Üvegkalmár Plusz Kft.
2120 Dunakeszi
Bagoly utca 5.
ugyfelszolgalat@uvegkalmar.hu
Tel.:+36-1-232-1209
+36-30-950-0424

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:
8.00-16.00 óráig

széchenyi-logo