Üvegkorlát

üvegkorlát

Az üvegkorlát elegáns, modern megjelenésű - hozzáadott értéket képvisel minden ingatlanban, mivel bármilyen lépcső, terasz, medence, tetőkert stílusos kiegészítője, de lépcsőházakban, irodaépületek belső tereinek határoló megoldásaként is gyakori. A legjobb választás mind a kilátás megőrzése, mind pedig biztonsági szempontból.
Edzett vagy ragasztott (esetleg a kettő kombinációjából, azaz edzett-ragasztott) üvegpanelekből készül. Ez egy speciálisan előállított üvegtípus, amely elképesztően tartós.
A hagyományos fa-, és fémkorlátokkal szemben - esztétikus megjelenésen és az átláthatóságon túl - számos előnye van még: a hosszú élettartam, az időtállóság, a könnyű kezelhetőség, tisztíthatóság.  A víztiszta kivitel mellett alkalmazhatunk különböző színeket, reflexiós felületeket, illetve bármilyen minta, vagy dekoráció is kerülhet a felületére.
A modern építészetet nehéz elképzelni üvegszerkezet nélkül. Az üvegről közismert, hogy szinte minden stílushoz jól összeillik. Üvegkorlátokkal kapcsolatban a tervezőket és az építészeket nem korlátozza szigorú szabályrendszer. Az üvegtípusok sokfélesége és a sokoldalú telepítés teret enged a kreativitás számára.

alsó sínes üvegkorlát

Alsó sínes

vonalmenti üvegkorlát

Vonalmenti

üvegkorlát profil

Profil

oszlopos üvegkorlát

Oszlopos

pontmegfogásos üvegkorlát

Pontmegfogásos

üveg erkélykorlát

Üveg erkélykorlát

francia erkély

francia erkély

biztonsági üvegkorlát

biztonsági

Kültéri:

A külső térben lévő, üvegből készült korláttal kapcsolatos elvárások, többek és nagyobbak, mint a belső térbe telepítettel kapcsolatosak. Természetesen ugyanúgy alap elvárás vele szemben az esztétikum, a térélmény növelés illúziója, a modern, elegáns megjelenés, de a biztonságban, az élettartamban, kezelhetőségben már mások a követelmények.

Ezek a különbségek abból adódnak, hogy a külső térben lévő korlátok ki vannak téve az időjárás kiszámíthatatlan változásainak, a csapadéknak, a hőingadozásnak, és meg kell felelniük a kockázatosabb, extrémebb helyek (emeletek magassága, tengerpartra, hegyoldalakra, mélységek fölé emelt épületek, stb.) és akár nagyobb tömegek használatához tervezett biztonsági elvárásainak is.

A mai, modern korlátok a megfelelő technológiával készített üvegtáblákkal, a minőségi, időjárás- és korrózió álló szerelvényeikkel ennek meg tudnak felelni.

kültéri üvegkorlát

Árak:

A bekerülési költség meghatározása két lépésben történik.
Az első lépésben az alapadatok (üveg mérete, a korlát hossza, ha van lépcső, akkor annak a hossza) megadását kérjük. Ebből egy előzetes árajánlat születik, amit elküldünk e-mailben.

Második lépésben pedig a helyszíni felmérés alapján, a rögzítési és kivitelezési lehetőségek ismeretében születik meg a végső ajánlat.
Ezért először egy leírással segítve kérjen előzetes árajánlatot az oldal alján látható Ajánlatkérés gombra kattintva, egy űrlap kitöltésével!

beltéri üvegkorlát

Beltéri:

Az épületekben lévő, üvegből készült korlát egyre elterjedtebb használata legfőképp alapanyagának köszönhető. Emiatt szinte minden középületben, és lakásban, üdülőben, irodában, bármilyen stílusú és hangulatú terekhez harmonikusan illeszthető.
Mindamellett az esztétikum csak egy olyan előny, amit szinte már elvárunk tőle, emellett számos más egyedi funkciónak és elvárásnak is megfelel.

  • Az üveg alkalmazása önmagában adja a térnövelés illúzióját, hiszen láthatóvá tesz olyan elemeket is, amit más, nem átlátható anyagból készült korlátok nem.
  • Átengedi, nem korlátozza a fényt.
  • Modern enteriőrök teremthetők vele, mivel az üvegek színe, formája, átlátszósága, mintája számtalan variációt tesz lehetővé.
  • Biztonságosak, mert edzett biztonsági üvegből készülnek, és fém szerelvényekkel rögzítettek.
  • Hosszú élettartamúak és könnyen tisztíthatóak.
Ha szeretne többet tudni, lépjen kapcsolatba velünk!

Az oldalon található képek saját munkáink fotói!

Kapcsolat:

Üvegkalmár Plusz Kft.
2120 Dunakeszi
Bagoly utca 5.
ugyfelszolgalat@uvegkalmar.hu
Tel.:+36-1-232-1209
+36-30-950-0424

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:
8.00-16.00 óráig

széchenyi-logo