Biztonsági üvegkorlát

biztonsági üvegkorlát

A biztonsági üvegkorlát - másként mellvéd vagy védőkorlát gyakran nevezik így funkciójuk miatt -  a kortárs építészeti megoldások közül az egyik legelterjedtebb, amit a megbizhatósági szempontok mellett a kreatív sokszínűség jellemez.

Már a teraszok, erkélyek, lépcsők tervezésénél döntő szerep hárul a korlátok típusának kiválasztására. A funkcionális követelményeken túl, napjainkban elvárás az is, hogy illeszkedjenek az ingatlan stílusához. A laminált biztonsági üvegből készült rendszerek minden építészeti területen megfelelő megoldásokat kínálhatnak. Az üveg átlátszó és egyben biztonságos, robosztus anyagként betekintést és kilátást biztosít, rajta keresztül a fény bejuthat a sötétebb helyiségekbe is. Mindig könnyed és egyben elegáns benyomást kelt, higiénikussága mellett könnyen tisztítható is.

A modern építészetben alkalmazása már bevett gyakorlat. Előszeretettel használják sportcsarnokokban, repülőtereken, bevásárlóközpontokban, bármilyen nagy forgalmú, nagy tömeg befogadására alkalmas helyszíneken is, mivel teljes egészében megfelel valamennyi előírt feltételnek.

Ötletek:

pontmegfogásos biztonsági  üvegkorlat.

pontmegfogásos

íves biztonsági üvegkorlat

íves

biztonsági üveg medence korlát

medence korlát

biztonsági üveg lépcsőkorlát

lépcsőkorlát

Védőkorlát üveg:

A korlátüveg a hétköznapi használatból ismert, hagyományos „ablaküvegtől” eltérően edzett és/vagy laminált, speciális üvegből készül. Ez a típus szilárdságát és minőségét tekintve is a legbiztonságosabbak közé tartozik ahogy törés esetén történő viselkedését tekintve is. Ezt a tulajdonságát a kifejezetten az erre a célra kifejlesztett gyártási folyamatok során szerzi meg, a különböző hőkezelési, átalakítási, laminálási eljárások következtében.

Törés alkalmával az edzett üveg nem éles darabokra esik szét, hanem mint a „kristálycukor” – bár annál nagyobb szemcséjű – éles részekkel nem rendelkező darabokra hullik. A laminált üveg pedig csak reped, de egyben marad, mert az üvegrétegek közötti fólia egyben tartja a széteső részeket.

A kieséstől való védelemre szolgáló - teraszok, erkélyek, lépcsők speciális korlátai, a mellvédek - kültéren is alkalmazhatók, mivel jól tolerálják a nagy hőmérsékleti különbségeket és fagypont alatti hőmérsékleten sem repednek meg.

korlátüveg

Árak:

A bekerülési költség nem a szükséges biztonság mértékétől függ, mert az mindig az első helyen áll. A végső ár mindig annak alapján határozható meg, hogy milyen helyszínen, hol, milyen körülményeknek kitetten, és milyen egyedi

igényeknek megfelelően kell a szerkezetet kialakítani. Milyen a korlát típusa, rögzítési feltételei, a helyszín szerkezete, állapota, és milyen típusú és méretű üvegre van szükség. Ezért első lépésként kérjen egy árkalkulációt az Ajánlatkérés gombra kattintva!

 

biztonsági üvegkorlát szerelvények
Szerelvények:

A tartozékok minősége és szilárdsága meghatározója a szerkezet biztonságának. Nem is lehet ez másként!
Ezek – a korláttípusától függő (pontmegfogásos, oszlopos, alsó sínes) – szerelvények szintén az előírásoknak megfelelő szilárdságú fémből készülnek.

Az oszlopok, a sínek, az üvegmegfogó elemek, a szerkezetet magát összefogó, valamint a rögzítést a födémre, falra, épületrészre biztosító csavarok, rögzítő szálak és egyéb rögzítő szerkezetek mind azt a célt szolgálják, hogy minden elemében meg tudjon felelni a biztonságnak.

De ne feledjük el, hogy a kiegészítőknek nem csak biztonsági, hanem esztétikai és a mindennapi használatot könnyűvé és hosszú távra is biztosító szerepük is van. Így a fém szerelvények részei a gumi, szilikon és egyéb alkatrészek, a korróziót és a vízszivárgást gátló fémkezelések, tömítő anyagok is.

Ha szeretne többet tudni, lépjen kapcsolatba velünk!

Az oldalon található képek csupán illusztrációk!

Kapcsolat:

Üvegkalmár Plusz Kft.
2120 Dunakeszi
Bagoly utca 5.
ugyfelszolgalat@uvegkalmar.hu
Tel.:+36-1-232-1209
+36-30-950-0424

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:
8.00-16.00 óráig

széchenyi-logo