Hangszigetelt üveg

hangszigetelt üveg

A hangszigetelt üveg float üvegből készül és szerkezete hasonlít a hőszigetelő üvegéhez, vagyis több (2 vagy 3) üveglapból áll, ám hanggátlás esetén e rétegek, célszerűen aszimmetrikus felépítésűek, vagyis vastagságuk különböző a szükséges zajszűrési mértéknek megfelelően.
A lapok közötti légrést argon gáz tölti ki, ami hatékonyabbá teszi zajcsökkentést. Mivel az üvegfelület vastagságának növelésével növekszik annak a súlya is, túl vastag üvegréteg már nem alkalmazható.
Javíthatjuk azonban a zajcsökkentés értéket, ha az egyik réteget ragasztott biztonsági üveglapból készítjük. A biztonsági üveglapok közt lévő speciális szigetelő fólia laminálása tovább csökkenti a zajt, az UV fényt, és biztonsági feltételeknek is megfelel, mégis teljesen víztiszta (átlátszó).
Nézzük az egyes változatok hanggátlási mértékét, aminek mértékegysége a decibel (dB)!
- Aszimmetrikus felépítésű fokozott hőszigetelő üvegszerkezet (36 dB hanggátlás)
- Hanggátló fóliával készült fokozott hőszigetelő üvegszerkezetek (45 dB hanggátlás)
- Műgyantával laminált, fokozott hőszigetelő üvegszerkezetek (akár 50 dB-es hanggátlás)
További kombinációs lehetőséget biztosít, hogy a ragasztott biztonsági üveglapok lágyfém bevonatos formában is készülhetnek, tehát hőtechnikai oldalról is megfelelnek az elvárásoknak.
Ha egy nyílászáró cseréjének célja a hangszigetelés javítása, akkor legalább 5 dB javulást kell megcélozni a felújítás során.

Felhasználás:

hangszigetelt üvegfal

üvegfal

hangszigetelt ablak üveg

ablak

zajfogó üvegfal

zajfogó üvegfal

hangszigetelt konferencia terem

konferencia terem

Hanggátló ablaküveg rétegrend:

A zajra napjainkban stressz tényezőként gondolunk. Nemcsak az életminőséget csökkentheti, hanem negatív hatással lehet a fizikai és mentális egészségre is. Ezért a hangszigetelt üvegablak-modelleket különösen zajos helyekre kell telepíteni. A megfelelő üvegezéssel a zajszint az egész házban észrevehetően csökkenthető.

A hanggátló ablaküveg rétegrendje határozza meg a hanggátlás mértékét, a zajszűrést, azaz a szerkezet hatékonyságát.

Lehet 2 vagy 3 rétegű e szerkezet, amelyek vastagságát az üvegek vastagsága és köztük lévő légrés mérete (amit a távtartó elemek szélessége határoz meg) együttesen adja ki.

Ha aszimmetrikus szerkezetet alkalmazunk, akkor nagyobb mértékű zajszűrést érhetünk el, ilyenkor célszerű az ablaküveget a vastagabb oldalával kifelé elhelyezni.

hangszigetelt üveg rétegrend

Ár:

Ezen üvegtípus bekerülési költségének kialakításánál meghatározó egyrészt, hogy milyen mértékű zaj kiszűrésére van igény, hiszen ennek alapján születik meg a rétegrend, az üveglapok vastagsága és a légrések mérete, másrészt a méret és a beszerelés lehetőségei.

Ezek mind olyan kérdések, amelyek befolyásolják a bekerülési költséget!  Első lépésben lépjen kapcsolatba velünk, az oldal alján lévő “Ajánlatkérés” gombra kattintva!

zajvédelem
Zajvédelem:

Az országos zajszennyezés közel 2 millió ember életét nehezíti meg. Nappal kb. 55 decibel az a hangerő, ami még nem káros a szervezetünkre. Ez egy átlagos iroda vagy egy nyugodtabb étterem, kávézó zajszintje. Egy porszívó vagy egy forgalmas utca zaja 85 decibel környékén van, és ha ez tartósan el kell szenvednünk, akkor ez akár halláskárosodást is okozhat. Éjszaka, a 20-30 decibelnél nagyobb hangerő mellett nem lehetséges a pihentető alvás. Ezért szükséges komfortosabb, a munkára vagy pihenésre is alkalmas lakás, iroda, munkaterület, munkahely kialakítására, amelynek alapfeltétele, hogy a külvilág zajának minél nagyobb részét kívül tartsuk. 
Erre a HANGSZIGETELTÉS a valódi megoldás, de nem mindegy, hogy ennek mekkora a zajgátlás mértéke! Célszerű a 10-20 dB-es csökkentéssel tervezni, mert az már jelentős változást eredményez komfortérzetünkben. Mi csak olyam üvegeket gyártunk, amelyek tudják a minimum a 10 dB zajgátlási mértéket.

Mértékadó
külső zajszint
(dB)
Kórházak,
szanatóriumok
Lakások,
hotelek
Irodák,
munkahelyek
55 35 30 -
56 - 60 35 30 30
61 - 65 40 35 30
66 - 70 45 40 35
71 - 75 50 45 40
Ha szeretne többet tudni, lépjen kapcsolatba velünk!

Az oldalon található képek csupán illusztrációk!

Kapcsolat:

Üvegkalmár Plusz Kft.
2120 Dunakeszi
Bagoly utca 5.
ugyfelszolgalat@uvegkalmar.hu
Tel.:+36-1-232-1209
+36-30-950-0424

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:
8.00-16.00 óráig

széchenyi-logo