Üvegpadló

üvegpadló

Az üvegpadló járható üvegfelület. Habár rendkívül modern, elegáns és biztonságos akár otthonra, akár munkahelyre, mégis sokan vannak, akik ódzkodnak használatától.
Pedig valójában ugyanolyan biztonságosak, mint egy fa padló vagy járda. Mindegyik elemét minimum 3 rétegű, edzett üvegből készítik és ezek a rétegek olyan biztonságos módon vannak egymáshoz rögzítve, amelyeket még rendkívüli körülmények között is nehéz összetörni. Még ha egy réteg el is törik, a többi eleme továbbra is megőrzi formáját.

Mindamellett érdemes gondoskodni e járófelületek csúszásmentesítéséről is. Az esetek többségében ezt savmaratással vagy a felület homokfújásával érhető el, de az edzés előtt, akár a teljes járófelület kiképezhető beégetett csúszásgátló pontokkal is.
Az üvegfödém lehetővé teszik a fény beáramlását
Ahogyan az ablakok és üvegfalak lehetővé teszik, hogy az épületbe beáramoljon a fény, az üvegpadlók fokozzák ezt a hatást.
Erkélyen vagy épületeket összekötő hídon használva látványos megoldás, miközben megőrzi a tér nyitottságának érzetét is. Használata csökkentheti az energiafogyasztást, mivel mérsékli a szükséges mesterséges megvilágítás mennyiségét.

Ötletek:

üvegpadló nappaliban

nappaliban

üvegpadló folyosón

folyosón

üvegfödém

üvegfödém

mintás üvegpadló

mintás

Taposó üveg:

Ennek az üvegtípusnak az egyik, talán leggyakoribb megjelenési formája az üveglépcső, de üveg járófelületek, lépésálló üveg formájában számos más funkcióival is találkozhatunk. A járható üvegfelületek ma már gyakran előfordulnak irodákban és magánházakban is. Megjelenésüket tekintve igen elegáns megoldások.
A üvegből készült padló maga a légiesség, a megszokástól való eltérés, a modern design csúcsa. Képzelje csak el, hogy lakásában vagy irodájában - maximális biztonság mellett - olyan sík felületen járhat, mely átlátszó, és így látja maga alatt a teret is.
Megjelenési formája, színe rendkívül változatos lehet. A üvegfödém mind többrétegű (minimum 3 réteg) edzett, vagy edzett és ragasztott üvegszerkezetekből készülnek és maximálisan biztonságos használatot tesznek lehetővé, de érdemes gondoskodni a járófelületek csúszásmentesítéséről is. Az esetek többségében ezt savmaratással vagy a felület homokfújásával érik el, de az edzés előtt, akár a teljes járófelület kiképezhető beégetett csúszásgátló pontokkal.

taposó üveg

Ár:

A bekerülési költséget nem csak a formája a színe és a mérete határozza meg, hanem az is, hogy milyen típusú üvegből készül, illetve van-e igény és milyen a csúszásmentesítésre.

Az előzetes árajánlat után mindenképpen szükséges a pontosítás, akár helyszíni felméréssel, a  méretek pontosítására és kivitelezési lehetőség feltérképezésére. Első lépésként kérjen árajánlatot!

járható üvegpadló
Járható: 

A járható üvegpadlózatot mindig misztikum lengi körül. Gyakran teszik fel a kérdést:
Biztonságos ez a megoldás? Csúszós ez a járófelület? Könnyen karcolódik?
Az elsősorban beltéri installációkhoz létrehozott üvegtáblákon való sétálás ötletes megoldás az otthoni vagy kereskedelmi ingatlanon átáramló természetes fény mennyiségének növelésére. Az üvegtáblák külsőleg is felszerelhetők, azaz egy kút vagy pince fölé esetleg a kertben.
Szakembereink arra ösztönzik Önt, hogy legyen kreatív, mivel ez az üvegszerkezet számos különféle formában telepíthető.
Süllyesztett LED-es lámpákat is felszerelhet, amelyek megvilágítják a padlót és az alatta lévő tereket, amikor a nap lenyugszik.
Válasszon az átlátszatlan, színes vagy matt üvegből homályosított rétegek közül. Ne feledje azonban, hogy bizonyos üvegfelületek minimálisra csökkenthetik a padlón áteresztett fény mennyiségét. A nagyobb, több panelből álló padlót alumínium, acél vagy akár üveggerendák támogathatják, az Ön preferenciájától függően, valódi „wow” tényezőt teremtve otthonában.

Ha szeretne többet tudni, lépjen kapcsolatba velünk!

Az oldalon található képek csupán illusztrációk!

Kapcsolat:

Üvegkalmár Plusz Kft.
2120 Dunakeszi
Bagoly utca 5.
ugyfelszolgalat@uvegkalmar.hu
Tel.:+36-1-232-1209
+36-30-950-0424

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:
8.00-16.00 óráig

széchenyi-logo