Üvegajtó

üvegajtó

Az üvegajtó elegáns alternatívája a szokásos fa nyílászáróknak; egyaránt használható kül-, és beltérben úgy, hogy nem csökkenti a helyiségekbe bejutó fény mennyiségét!
A magánélet hiányára való hivatkozás is megalapozatlan, mert az átlátszó, normál és víztiszta üveg mellett már választható, nyomtatott, homokfúvott, savmart üveglap is az ajtók készítéséhez.

A keret nélküli megoldások egyedi, esztétikus megjelenésűek és időtlen vizuális látványt nyújtanak. Elkészíthető egy-, illetve kétszárnyú kivitelben, vagy tolóajtóként. Jellemzően 8 vagy 10 mm vastagságú üvegből készülnek, legtöbbször víztiszta és savmart kivitelben, de előállíthatóak egyedi színekben, illetve a megrendelői igények szerint szinte bármilyen mintázattal.

Ezeket a bejárati nyílászárókat nem csak újonnan épített épületeknél lehet betervezni, hiszen a már meglévő, hagyományos ajtók is lecserélhetőek rá, akár a régi ajtótokba illesztve is. Ennek megoldására számos vasalat gyártó terméke elérhető.

üveg tolóajtó

Üveg tolóajtó

beltéri üvegajtó

Beltéri

üvegajtó fürdőszobára

Savmart

keret nélküli üvegajtó

Keret nélküli

Zsanér:

A használt pántok jellemzően két szorító elemből állnak. Ezeknek az elemeknek a belső oldalát gumi vagy szilikon borítja, hogy a közéjük szorított üveg a leszorítón található csavarok segítségével biztonságosan rögzíthetőek legyen. A konstrukció kialakítása miatt kis kivágást szüksége ejteni az üveg felületén.

A zsanérok vagy a falra vagy esetleg egy fix üvegfalra szerelt másik szerelvényhez kapcsolódhatnak. Találkozhatunk olyan konstrukcióval nagyobb méretű és súlyú ajtók esetén, ahol egy a talajon stabilan rögzített forgó csaphoz csatlakozik a tartó szerelvény és a csap tengelye mentén fordulhat el az ajtó, biztosítva a nyitást és csukódást, jellemzően üveg-üveg konstrukcióknál alkalmazzák ezt a megoldást.

Más megoldás lehet, kisebb súlyok esetén, ha a falra szerelt szerelvények tartják meg az ajtó súlyát, és ebben az esetben nem érintkezik az üveg az aljzattal, a levegőben lebeg. Rozsdamentes acélból készülnek és fényes, krómozott vagy matt, szálcsiszolt kivitelben kaphatóak. Számtalan gyártó bőséges kínálatából válogathatunk manapság, érdemes jó minőségű, megbízható gyártó termékét választani, mivel akár egy életen át használjuk majd ajtónkat.

üvegajtó zsanér

Árak:

A bekerülési költség meghatározása nagy mértékben a helyszín adottságaitól függ! A megvalósítás a rögzítő elemek kiválasztásával kezdődik. Emellett számít az is, hogy a biztonsági szempontok betartása mellett, milyen üvegméreteket választunk – fix üveg elem alkalmazása szükségesé válhat, vagy sem.

Ezért első lépésként a befoglaló méretek ismeretében egy helyszín leírással és esetleg egy helyszíni fotóval kiegészítve, kérjen előzetes árajánlatot ügyfélszolgálatunk elérhetőségein keresztül. Az ajánlatot az oldal alján található Ajánlatkérés gombra kattintva egy űrlap kitöltésével is kérheti, és szakértő munkatársunk hamarosan fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

üvegajtó zár
Zár, pánt:

A zárak, pántok bámilyen üvegből készülő ajtó fontos tartozékai. Formájuk, kivitelük és összetettségük szerint különfélék lehetnek, de két dologban egyformák: biztonságosak és tartósak.

Sokan tartanak attól, hogy az üveg nyílászárók a vélt “törékenységük” miatt nem nyújtanak olyan biztonságot, mint a fémből vagy fából készültek.

Azonban a mai technológiával készült üvegek sokszor nagyobb ellenállást képesek kifejteni és tartósabbak, mint a fent említett anyagból készült társaik.

 

Ha szeretne többet tudni, lépjen kapcsolatba velünk!

Az oldalon található képek csupán illusztrációk!

Kapcsolat:

Üvegkalmár Plusz Kft.
2120 Dunakeszi
Bagoly utca 5.
ugyfelszolgalat@uvegkalmar.hu
Tel.:+36-1-232-1209
+36-30-950-0424

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:
8.00-16.00 óráig

széchenyi-logo