Edzett ragasztott biztonsági üveg

edzett ragasztott jüveg

Az edzett ragasztott biztonsági üveg a üvegtípusok úgynevezett csúcskategóriája, mivel egyesíti mind az edzett, mind a ragasztott üvegek előnyeit. Leggyakrabban korlátüvegezésnél, nagymáretű portáloknál, járható üvegfelületeknél illetve betörésbiztos, üvegezett szerkezeteknél alkalmazzák.
Két fontos típus a robbantott illetve a golyóálló. Ez utóbbi az edzett ragasztott üveglapok csúcsa. Előállítása úgy történik, hogy polikarbonát anyagot helyeznek a közönséges üvegtáblák közé, majd laminálási eljárásnak vetik alá őket. Ez a folyamat üvegszerű anyagot eredményez, amely vastagabb, mint a normál üveglap. A golyóálló üvegek vastagsága 7 mm és 75 mm között van. A rálőtt golyó átszúrja felületük külső részét, de a rétegelt polikarbonát-üveg anyag képes elnyelni a golyó energiáját és megállítani azt, mielőtt az üvegrenszer másik oldalán kilépne.
A robbantott lapok legtöbbször 3 rétegből állnak, ahol a középső egy edzett üveglap, amit a csiszológépen „berobbantanak”. Az egyedi mintázat ettől alakul ki. Ezzel a technológiával nagyon szép asztallapok, konyhapultok, irodai és étkezőpultok, burkolati elemek készíthetők.

Felhasználása:

edzett ragasztott biztonsági üvegpadló

üvegpadló

edzett ragasztott biztonsági üvegből készült fal

üvegfal

edzett ragasztott biztonsági üveg lépcsőlapok

lépcsőlapok

edzett ragasztott biztonsági erkélyüveg

erkélyüveg

Alkalmazása:

Ezek az üveglapok - akár dekoratív, akár funkcionális - alkalmazása ma már általánosan elfogadott. Mindkettő a „biztonsági üvegezés” típusának minősül, vagyis megfelel a hatályos biztonsági üvegezésre vonatkozó előírásoknak, így beltérben, korlátokban és más, veszélyesnek ítélt helyeken használhatók. Az edzett üveglapoknak és a laminált üvegrendszereknek  azonban különálló és eltérő előnyei vannak.

Mivel a laminált két vagy több üvegrétegből áll, amelyek között van egy közbenső fólia réteg, az üvegtábla pl. törés, ütés esetén általában együtt fog maradni.

Emellett blokkolja az UV-fényáteresztés 99 százalékát, hangcsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik. A laminált biztonsági üvegelemek vastagabb, többrétegű formái akár betörés- és golyóálló üvegtípusnak is minősülhetnek. Mivel a laminált jobban bírja az ütéseket, mint más típusú üveglapok, ezt használják a modern szélvédőkben is.
Megfelelően előkészített lakatos szerkezetbe tudjuk vállalni az üveg gyártását és beépítését.

edzett ragasztott biztonsági üveg alkalmazása
Ha szeretne többet tudni, lépjen kapcsolatba velünk!

Az oldalon található képek csupán illusztrációk!

Kapcsolat:

Üvegkalmár Plusz Kft.
2120 Dunakeszi
Bagoly utca 5.
ugyfelszolgalat@uvegkalmar.hu
Tel.:+36-1-232-1209
+36-30-950-0424

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:
8.00-16.00 óráig

széchenyi-logo