Járható üveg

járható üveg

A járható üveg különleges vonzereje éppen abban az kontrasztban rejlik, hogy az átlátszó anyag biztonságos, stabil járófelület, ami rendkívül sokoldalú, így alkalmazása valódi előnyt jelent a kreatív belsőépítészet terén. Ötletes megoldás az otthoni vagy kereskedelmi ingatlanon átáramló természetes fény mennyiségének növelésére.

Az ilyen üvegek 2 vagy 3 rétegű edzett laminált üveglapok, speciális tartószerkezettel, így ötször erősebbek, mint a hagyományosan készülők, és 2x olyan biztonságosak, mint a fából készült szerkezetek, ezért biztonságosan járhatóak.
Emiatt gyakran alkalmazzák olyan terekben, amikor természetes fényre van szükség a különböző szintek közötti mozgáshoz. Ilyenek például a sétányok, lépcsők, pincékhez, teraszok, stb.

Ezzel a megoldással az adott helyen, épületben akár drámai vizuális hatást hozhatunk létre, izgalmas helyzeteket teremtve a látogatók számára

üveglépcső

Üveglépcső

üvegpadló

üvegpadló

Ennek az üvegtípusnak a legelterjedtebb felhasználási lehetősége az üveglépcső és üvegpadló, mely egyre nagyobb teret hódít a korszerű anyagokat és innovatív megoldásokat használó belsőépítészetben. Megjelenésüket tekintve igen elegáns megoldások. Egyedi megvilágítással a hatás tovább fokozható!

Üvegfelületek:

Az üvegfelületek járhatósága a használhatóság mellett biztonsági kérdés is. Vajon mennyire csúszósak, mennyire tapadnak, mennyire nyújtják azt a biztonságos haladást, mint a megszokott padlók, járdák?

Ezeknek az üvegtábláknak a felülete nem tükörsima.  Legtöbbször homokfúvottak vagy mintásak, érdes felső felülettel készülnek, amelyek csúszásmentes felületet biztosítanak, még akkor is, ha az üveg nedves.

Kérdés még a tisztíthatóságuk és átláthatóságuk. A felületek rendszeres kezeléssel könnyen tisztán és hosszú élettartammal megtarthatóak, és matt vagy savmaratott kivitelben gátolják az alulról jövő beláthatóságot is.

A tér vagy helyiség stílusát, hangulatát is átalakíthatják azáltal, hogy a felületek színezhetők, dekorálhatók, megvilágíthatók.

üvegfelületek

Árak:

A taposó üveg bekerülési költsége nem adható meg egy sima négyzetméter ár alapján. Mindenképpen pontos leírásra (a méretekre, a formákra, a színekre, a majdani terhelésre, stb. vonatkozóan), a helyszín

felmérésére, és egyéb egyedi igények meghatározására van szükség. Előzetes, tájékoztató jellegű árajánlatot kérjen az oldalalján található űrlap kitöltésével!

Akropolis Múzeum lépésálló üvegfelülete
Lépésálló:

A nagy üvegvastagság miatt az üvegtáblák lépésálló felülete biztonság szempontjából összehasonlítható a beton mennyezettel.

Ezek az üvegszerkezetek minden biztonsági standardnak megfelelnek, az üvegelemek ötszörösen túlbiztosítottak, és nem csak a terhelésnek, hanem a törésnek is ellenállnak. Emellett a tartószerkezetek szilárdsága is garantált.
A felületük többféle módszerrel tehető csúszásmentessé, érdessé vagy tapadóvá az igényeknek megfelelően.

Ismert múzeumok bizonyítják, hogy ezek a felületek nem csak otthoni használatra szolgálnak, és tárlataikat egyre gyakrabban helyezik a szó szoros értelmébe a látogatóik lábai alá (elé). Ezáltal új perspektívákat kínálva a történelem korok és a művészet rajongói számára.

Ha szeretne többet tudni, lépjen kapcsolatba velünk!

Az oldalon található képek csupán illusztrációk!

Kapcsolat:

Üvegkalmár Plusz Kft.
2120 Dunakeszi
Bagoly utca 5.
ugyfelszolgalat@uvegkalmar.hu
Tel.:+36-1-232-1209
+36-30-950-0424

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:
8.00-16.00 óráig

széchenyi-logo