Üveg erkélykorlát

üveg erkélykorlát

Az üveg erkélykorlát kiválasztásakor a biztonság és a megjelenés az, ami döntő fontosságú.
Teraszkorlát elemeink megfelelően szabványosított paraméterekkel rendelkeznek, hogy bármilyen korláttípussal, üvegváltozattal, szerelvénnyel kerül felszerelésre, a biztonságot minden esetben garantálni tudjuk.

Az is lehet, hogy szinte észrevétlenül maradva engedik érvényesülni az épület egyedi karakterét. Ilyen esetben a korlátot átlátszó üvegből készítik, ezáltal a legkevesebb felületet elfedő beépítési opciót alkalmazzák.

A csupa üveg megoldás  - a legelegánsabb változat, oszlopok nélkül - egy nagyon exkluzív korláttípus. Alkalmazása különösen ajánlott, ha az erkélyről gyönyörű kilátása nyílik, amelyet nem akarunk elrontani illetve ha azt szeretné érezni, hogy egyáltalán nincs is korlát. Szatén vagy szürke árnyalatú üvegpanel kiválasztásával magánéletének védelme is megoldható!

A teraszra szerlt korlát telepítése történhet pontrögzítéssel, oszlopokkal vagy sínekkel.

Ötletek:

pontmegfogásos üveg erkélykolát

pontmegfogásos

festett üvegű erkélykorlát

festett üvegű

átlátszó üveg erkélykolát

átlátszó

zöld üvegű erkélykorlát

zöld

Erkélykorlát üveg:

Az erkélykorlát üveg mindenképpen biztonsági üvegből készül. Annak eldöntése, hogy ez milyen vastag és milyen típusú üveglap legyen az a helyszín és a megvalósítható kivitelezési megoldás ismeretében dőlhet el. Ekkor realizálható ugyanis, hogy milyen típusú korlát az ideális minden szempont (kinézet, biztonság, ár) figyelembe vételével.

A teljes oszlopos változatnál az oszlopok távolsága jellemzően 500-1600 mm között változhat a beépítési körülmények, illetve a megrendelői igények függvényében, de a műszaki szempontok meghatározóak!
Kisebb korlátoszlop távolságoknál, ha a fix megfogó elem szorító elven rögzít, akkor elegendő 4+4 mm, 5+5 mm vastagságú egyszerű ragasztott biztonsági üveg (VSG) alkalmazása. Pontmegfogásos típusnál a korlát stabilitását a pontmegfogó párok sűrűsége (egymástól való távolsága) határozza meg. A 20-25 cm az ideális távolság, a minimális a 15 cm.
Ennél a típusnál az üvegkorlát pereme a födémtől min. 100 cm kell legyen, és az üvegek min. 6+6 cm vastag edzett vagy edzett-ragasztott üvegből készülnek.

erkélykorlát üveg

Árak:

A bekerülési költség alapvetően attól függ, hogy milyen korláttípus (oszlopos, sínes, féloszlopos, pontmegfogásos, stb) mellett döntünk.

Ezért első lépésként egy leírással segítve kérjen előzetes árajánlatot, az oldal alján található Ajánlatkérés gombra kattintva egy űrlap kitöltésével!

Ha szeretne többet tudni, lépjen kapcsolatba velünk!

Az oldalon található képek csupán illusztrációk!

Kapcsolat:

Üvegkalmár Plusz Kft.
2120 Dunakeszi
Bagoly utca 5.
ugyfelszolgalat@uvegkalmar.hu
Tel.:+36-1-232-1209
+36-30-950-0424

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:
8.00-16.00 óráig

széchenyi-logo