Zuhanykabinok: a fürdőszobák sztárjai

két fal közötti zuhanyzó
sarok zuhanyzó

A zuhanykabinok bármilyen fürdőszoba nélkülözhetetlen kiegészítői lehetnek. Helytakarékos megoldást kínálnak, miközben esztétikus és mutatós látványt nyújtanak, egyszersmind remekül használhatóak.

Számtalan stílusban és kivitelben építhetőek be fürdőszobájába, hogy minden ízlésnek, igénynek megfeleljenek. Sokszínűségük további oka, hogy ahány fürdőszoba, annyi elképzelés és variáció valósítható meg, hogy mindenki megtalálja a számára ideális megoldást.

Éppen ez a sokszínűség és bőséges választék okozza a legnagyobb fejtörést azok számára, akik a beépítés mellett döntenek, hiszen annyiféle irányba lehet tervezni, hogy nem csoda, ha belezavarodik az ember.

A lehetőségek közötti válogatásban azonban nagy segítségére lesz, ha mindenekelőtt a tervezéssel kezdi. Mielőtt elkezdené megvizsgálni a piacon fellelhető kialakítási lehetőségeket, fel kell mérnie a fürdőszobában rendelkezésre álló helyet és más adottságokat.

Hova kerüljön?

Első lépésként el kell döntenie, hogy hová helyezze a zuhanyzót a fürdőszobában.

Amikor az elhelyezésen gondolkodik vegye figyelembe az ajtónyíláshoz szükséges helyet és minden olyan funkciót, amelyet hozzá szeretne adni, például a törölközőtartókat. A meglévő jellemzők, például a csővezetékek, vízelvezetés, szellőzők és lámpák is sokat alakíthatnak a zuhanyzó elrendezésén és így a választható típusokat is befolyásolják.

A zuhanyzóhoz rendelkezésre álló falak száma is segítségére lehet. Alapvetően három típust különböztethetünk meg:

  • Egy falra épített: Egy fal és két fix üvegfallal - a zuhanykabint egyik oldalról a fal, két oldalról fix üvegfalak határolják és egy üvegajtóval zárul.
  • Sarokba épített: Két fal és egy fix üvegfallal - ebben az esetben a zuhanykabin a két fallal határolt sarokba kerül, ehhez készül egy fix üvegfal és egy ajtó.
  • Három fal közé helyezett: a zuhanyzót három fal határolja, csak egy ajtóra van szükség hozzá.

Amennyiben kevés a rendelkezésre álló hely, akkor ideális választás a helytakarékos és roppant egyszerű, két fal közé épített zuhanyzó.

Mik a három fal közötti megoldás előnyei?

Jogosan merülhet fel a kérdés: milyen előnye van annak, ha három fal közé építjük a zuhanyzót? Máris mutatjuk!

Helytakarékos

Amennyiben a fürdőszoba elosztása indokolja, helytakarékosabb lehet egy már meglévő két fal közötti zuhanyzót kialakítani, mint egy jóval nagyobb helyet elfoglaló új konstrukciót.

Olcsóbb megoldás

Mivel a zuhanykabint három fal határolja, csupán egy zuhanykabin ajtóra van szükség a megépítéséhez. Az ajtót a két fal közé telepítjük, zsanérok segítségével nyitható. Jóval olcsóbb megoldást biztosít.

Mutatós

A két fal közé szerelt zuhanykabin nem kevésbé látványos vagy mutatós társainál, hiszen az egyedi üvegajtóval igazán személyre szabható megoldások készíthetők el.

Egyszerű beszerelés

Ha a falak már megvannak, a zuhanykabin beszerelése is rendkívül egyszerű. A vizes blokk kialakításán kívül csupán az üvegajtót kell felszerelni.

három fal közötti zuhanykabin
három fal közé épített zuhanyzó

Kapcsolat:

Üvegkalmár Plusz Kft.
2120 Dunakeszi
Bagoly utca 5.
ugyfelszolgalat@uvegkalmar.hu
Tel.:+36-1-232-1209
+36-30-950-0424

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:
8.00-16.00 óráig

széchenyi-logo