Pontmegfogásos üvegkorlát: elegancia és modern kialakítás!

modern pontmegfogásos üvegkorlat
beltéri oszlopos üvegkorlát

Az üvegkorlátok használata a modern építészet egyik jellemzője. Számos kereskedelmi és lakóingatlanban, kültéren és beltéren egyaránt előszeretettel alkalmazzák. Népszerűsége abban rejlik, hogy esztétikus és modern megjelenést kölcsönöz, egyszersmind kiváló alternatívát biztosít a hagyományos építőanyagok, például a tégla vagy a fa mellett. Ezek a korlát típusok a felső kategóriába tartozó, exkluzív darabok, melyek egyaránt jól mutatnak teraszon, de lépcsőkorlátként is.

Mit érdemes tudni róluk?

Az alsósínes vagy az oszlopos típusokkal ellentétben ezt a korlátot egy pontmegfogó szerkezet tartja, melyet oldalról fúrnak fel a homlokzatra vagy a lépcső oldalába. Ennek köszönhetően a tartószerkezetből csak az üveglapon egyenletesen elosztott fém pontok látszanak – ennek hatására az üvegen való átlátást semmi sem akadályozza.

Ez a rögzítési mód rendkívül jó választás, ha azt szeretnénk, hogy a korlát exkluzív és egyedi megjelenéssel bírjon, továbbá, hogy a kilátásban semmi se zavarjon bennünket.

Kinek ajánljuk?

Első sorban azok számára, akik azt szeretnék, hogy valóban egyedi és különleges elem díszítse otthonukat.

Ennek természetesen ára is van. A pontmegfogásos üvegkorlátok a drágább kategóriába tartoznak – ez annak köszönhető, hogy az üvegre a pontmegfogásos rögzítés miatt nagyobb tartószerep hárul, így ezen korlátok esetében az üveglapok vastagabbak, így drágábbak is a többi üvegkorlát típusnál használt üvegeknél.

Mennyire biztonságos?

Biztonsága nagymértékben függ a megfelelő telepítéstől és a minőségi anyagok használatától. Mindenképpen bízzuk szakemberre az üvegkorlát tervezését és felszerelését, így meggyőződhetünk arról, hogy minőségi és strapabíró lesz a végeredmény.

Pontmegfogásos rögzítés esetén is igaz, ami a többi üvegkorlátra, vagyis, hogy az üveg biztonságos. Esetünkben minimum 8+8 mm edzett biztonsági üveg szükséges, hogy a korlát minden szempontból biztonságos legyen. Végeredményben az elkészült korlát nem csak esztétikus és modern megjelenésű lesz, de egyben szinte törhetetlen felületet is kapunk, ami ellenáll a külső behatásoknak. Természetesen szándékosan kárt lehet tenni az üvegben (például kalapáccsal), de ebben az esetben is elmondható, hogy az üvegtáblák a helyükön maradnak, így nem kell félnünk a sérüléstől.

Hova építhető?

Minden olyan helyre felszereltethetüő, ami megfelel néhány technikai feltételnek. Jelesül, hogy legalább 350 mm tömör betonfelület szükséges ahhoz, hogy a pontmegfogókat megfelelően lehessen rögzíteni.

Amennyiben ez a feltétel adott, szinte bárhova beépíthető ilyen korlát; lépcsőházba, teraszra, erkélyre, a lehetőségek szinte végtelenek.

pontmegfogásos üveg lépcsőkorlát
pontmegfogásos üveg erkélykorlát

Kapcsolat:

Üvegkalmár Plusz Kft.
2120 Dunakeszi
Bagoly utca 5.
ugyfelszolgalat@uvegkalmar.hu
Tel.:+36-1-232-1209
+36-30-950-0424

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:
8.00-16.00 óráig

széchenyi-logo