Öt ok, miért válasszon oszlopos üvegkorlátot lépcsőházba

lépcsőházi oszlopos üvegkorlát
beltéri oszlopos üvegkorlát

Az üvegkorlátok az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A széleskörű felhasználási lehetőségeiknek köszönhetően nem csak a teraszokon, de beltéren, lépcsőházakban is egyre nagyobb szerephez jutnak. Az alábbiakban bemutatjuk az oszlopos üvegkorlátok lépcsőházakban történő felhasználásának előnyeit.

Az üvegkorlát-rendszerek lenyűgöző vizuális hatást keltenek, nyitottabbá teszik a tereket, és megkönnyítik a fényáramlást. Luxust és értéket kölcsönöznek egy otthonnak, irodának vagy üzletnek. Helyesen megtervezve és beszerelve pedig hihetetlenül biztonságosak és funkcionálisak is.

Mi jellemzi ezt a típust?

Ez a típus a legnépszerűbb üvegkorlát-rendszerek közé tartozik. Könnyen felismerhető arról, hogy az üveglapok között 100-120 centiméterenként oszlopok találhatóak, ezek tartják az üveg elemeket.

A tartóoszlopok négyzetes és henger alakú kialakításúak is lehetnek, ezek kerülnek rögzítésre valamilyen beton elem felülethez függőlegesen vagy oldalról.

Lépcsőházakban közkedvelt az oldalról, a lépcsőfokok oldalához rögzített megoldás, mert ezáltal a korlát nem vesz el helyet a lépcsőből.

Mik az előnyei?

1. Stílusos

Modern és stílusos megjelenést kölcsönöznek a térnek. Legyen szó ház, iroda vagy egy üzletház lépcsőházáról, udvarra, teraszra vagy emeletekre vezető lépcsőjéről. Ez a típus minden területen megállja a helyét; ízléses és kifinomult küllemet biztosít.

A lépcsők korlátrendszereinek nagy előnye, hogy átlátszó üveg használata esetén könnyen kombinálhatók a környező kialakítással. Különböző színű korlátüvegek használatával és/vagy módosításokkal - mint például a digitális nyomtatás, részleges matt hatások, és különböző kapaszkodók kiegészítésével - egyedi végső dizájn érhető el.

stílusos oszlopos üvegkorlát
inox oszlopos üvegkorlát

2. Az oszlopok további lehetőségeket biztosítanak

Nem csak az üveg megjelenésével, de az oszlopok kialakításával is egyedibbé, sikkesebbé tehető a lépcsőház. A tartóoszlopok alumíniumból vagy rozsdamentes acélból készülnek, így megjelenésüket is egyedire szabhatjuk. Választhatunk henger vagy szögletes tartó oszlopokat, de a felső kapaszkodó tekintetében is több lehetőségünk van.

3. Helytakarékos

Lépcsők esetében közkedvelt rögzítési mód, hogy a tartóoszlopokat a lépcsők oldalához rögzítik, így a lépcsőfokok területéből nem veszít jelentős helyet. Ez főleg olyan lépcsőházak esetében különösen előnyös, amelyek szűkek, így fontos, hogy a korlátrendszer ne foglaljon el az amúgy is kis helyből felesleges területet.

4. Egyszerű a karbantartásuk

Karbantartásuk rendkívül egyszerű. Mivel sem az üveg, sem a tartóoszlopok nem igényelnek speciális gondoskodást, hagyományos tisztító eszközökkel egyszerűen és gyorsan tisztán tarthatók.

5. Kedvező árfekvésűek

Az összes típus közül a legkedvezőbb árfekvéssel ez a típus rendelkezik. Ez annak köszönhető, hogy ennél a kialakításnál elegendő a vékonyabb, 2 rétegű ragasztott biztonsági üveg, mivel a tartószerkezet erősebb.

Kapcsolat:

Üvegkalmár Plusz Kft.
2120 Dunakeszi
Bagoly utca 5.
ugyfelszolgalat@uvegkalmar.hu
Tel.:+36-1-232-1209
+36-30-950-0424

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:
8.00-16.00 óráig

széchenyi-logo