Lapmegfogásos üvegkorlátok: az elegancia és az egyediség találkozása

lapmegfogásos üvegkorlatok
elegáns lapmegfogásos üvegkorlát

A lapmegfogásos üvegkorlátokat féloszloposnak is nevezik, mivel az üveglapokat féloszlopok tartják. Hasonlít az oszlopos üvegkorlátra, azonban ez egy modernebb és sokkal látványosabb kialakítás, így biztos lehet benne, hogy rendkívül egyedi és különleges lesz a végeredmény.

Jellemzői:

Ezt a típust szokás törpeoszlopos üvegkorlátnak is nevezni, mivel az üveglapokat tartó korlátok a padlótól számítva maximum 50 cm magasak (féloszlopok), a korlát további része színtiszta üvegfelület, ami biztonsági üvegből készül. Az oszlopok szerelhetők a födémre, de akár annak oldalára is.

Ez a korlátrögzítési módszer lehetővé teszi, hogy az üveglapok között meglehetősen csekély, mindössze 12-15 mm hézag legyen.

A féloszlopok nem zavarják a szabad kilátást, azonban egy kis pluszt adnak az egyébként is modern, letisztult megjelenéséhez. A rozsdamentes acélból készült tartóoszlopok fényes (króm), illetve szálcsiszolt (matt) változatban is elérhetőek.

Előnyei:

Az egyik legfontosabb előny, hogy a rövidebb tartóoszlopok miatt jóval kisebb a korlát súlya, továbbá filigránabb, letisztultabb a megjelenése is. A féloszlopos kialakítás lehetővé teszi, hogy zavartalanul élvezhesse otthona kilátását, ezzel együtt egy mutatós és biztonságot korlátrendszer ékesítse ingatlanát.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy ennek a típusnak kedvező az ára is.

Azonban az is hozzátartozik a teljes képhez, hogy a teljes oszlopos kialakítással összehasonlítva, ennek a konstrukciónak nem akkora a teherbírása és a stabilitása.

Természetesen önmagában egy teljesen biztonságos, 5+5 mm vagy 6+6 mm vastag ragasztott biztonsági üvegből készült típusról beszélünk, így bátran használható akár gyermekes családoknál is.

A beépítésre kerülő biztonsági üveg élei csiszolva vannak, hogy még véletlenül se okozzanak sérülést. A kétrétegű üveg előnye, hogy törés esetén is egyben marad, illetve az üvegdarabok nem tudnak kizuhanni belőle.

Kinek jó választás?

  • Annak, aki egyedi és különleges megjelenést szeretne ingatlanában.
  • Aki szeretné egy látványos és igényes kiegészítő által növelni az ingatlan értékét.
  • Aki stabil és biztonságos megoldást keres.
  • Mindezt pedig kedvező áron szeretné megvalósítani.
elegáns féloszlpos üvegkorlátok
egyedi lapmegfogásos üvegkorlát

Kapcsolat:

Üvegkalmár Plusz Kft.
2120 Dunakeszi
Bagoly utca 5.
ugyfelszolgalat@uvegkalmar.hu
Tel.:+36-1-232-1209
+36-30-950-0424

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:
8.00-16.00 óráig

széchenyi-logo