Üveglépcső

Üveglépcső
Az üveglépcső egyre gyakoribb megjelenése a középületekben, irodaterekben és magánházakban a modern kori építészet üvegtrendjének terjedését jelzi. Megjelenését tekintve igen elegáns megoldás. Többrétegű edzett ragasztott üveglapokból készül. Egy-egy egyedi üveglépcső kivitelezése gondos tervezést és előkészítést igényel. Mindenképpen tapasztalt gyakorlott szakembertől kérjen tanácsot mielőtt döntene. Az üveglépcső statikai és esztétikai kialakítása mellett fontos feladat az üveg járófelület csúszásmentesítés is.

A csúszásmentesítésként, üveglépcsők esetében, a leggyakrabban felületi savmaratást vagy homokfújást szoktuk alkalmazni. Esetleg csúszásgátló csíkkal is ellátható, mely jól bírja a takarítást, de kétségtelenül nem a legesztétikusabb megoldás.

Ha már szóba került az esztétika, amennyiben üvegből készült lépcsők élébe korszerű, alacsonyfogyasztású LED világítást szerelünk, fantasztikus hangulatú háttérvilágítást hozhatunk létre, mely nagyon látványos megjelenést  biztosít majd lépcsőnknek.
 
Az üveggel, mint járófelülettel nem csak üveglépcső formájában találkozhatunk.  Összefoglaló néven taposó üveg elnevezéssel illetjük azokat az építészeti elemeket, ahol olyan járható felületet képeztünk ki, ahol az átláthatóság, vagy a fényáteresztés szempontjai miatt üvegből készítettük el azokat.
Ajánlatkéréshez vagy rendeléshez kattintson a gombra!
 

Ötletek

Üveglépcső - csiga
Csigalépcső
Üveglépcső - korlát nélkül
Korlát nélkül
Üveglépcső - savmart
Savmart
Üveglépcső - íves
Íves
Üveglépcső - üvegfallal
Üvegfallal
Üveglépcső - zöld üveggel
Zöld üveggel
Üveglépcső - pontmegfogásos korláttal
Pontmegfogásos korláttal
Üveglépcső - studió
Studió
Üveglépcső - alsó sines korláttal
Alsó sines korláttal
 
Mennyire biztonságos csúszás szempontjából az üveglépcsők járófelülete?

Teljesen! Több eljárással is elérhető a csuszás mentesítés, az Önnek legalkalmasabb megoldást kérjük beszélje meg értékesítési munkatársunkkal!
 
 
Taposó üveg

Taposó üveg

A taposó üveg egyik, talán leggyakoribb megjelenési formája az üveglépcső, de üveg járófelületek, lépésálló üveg formájában számos más funkcióival is találkozhatunk. A járható üvegfelületek ma már gyakran előfordulnak irodákban és magánházakban is. Megjelenésüket tekintve igen elegáns megoldások.
A üvegpadló maga a légiesség, a megszokástól való eltérés, a modern design csúcsa. Képzelje csak el, hogy lakásában vagy irodájában - maximális biztonság mellett - olyan sík felületen (üvegpadlón) járhat, mely átlátszó, és így látja maga alatt a teret is.
Megjelenési formája, színe rendkívül változatos lehet. A üvegfödém mind többrétegű (minimum 3 réteg) edzett, vagy edzett és ragasztott üvegszerkezetekből készülnek és maximálisan biztonságos használatot tesznek lehetővé, de érdemes gondoskodni a járófelületek csúszásmentesítéséről is. Az esetek többségében ezt savmaratással vagy a felület homokfújásával érik el, de az edzés előtt, akár a teljes járófelület kiképezhető beégetett csúszásgátló pontokkal.
Egy jól megválasztott helyen a járható üveg igazi központi design eleme lehet az irodájának vagy lakásának.

Ötletek

Taposó üveg - folyosó
Folyosó
Taposó üveg - nappali
Nappali
Taposó üveg - mintás
Mintás
 
 
Érdemes-e megvilágítani az üveg járófelületeket, és ha igen, milyen megoldással?

Ha igény van rá, természetesen érdemes. Sőt rendkívül esztétikus és izgalmas hatások érhetőek el általa. Hiszen a járófelületek többsége valamilyen eljárással (pl. savmaratás)csúszás mentesített, ami tovább fokozhatja a kívánt hatást, más mértékű fényáteresztő képessége által. Mindenképpen a korszerű, energiatakarékos LED világításokat ajánljuk, de érdemes a kivitelezésről szakemberrel konzultálni.
 
 
Az üveglépcső árak tekintetében igyekeztünk olyan megoldást találni, amellyel a megrendelőink bizhatnak benne, hogy mind minőség, mind akár az üveg ár tekintetében is a legjobb helyre fordulnak, amikor minket bíznak meg a kivitelezéssel. Biztosak vagyunk benne, hogy vállalkozásunk kis és nagykereskedelmi háttere (Európa vezető üveggyáraiból kamiontételben vásároljuk az alapanyagokat), automatizált modern gépparkja, illetve tapasztalt szakembergárdája révén a legjobb minőségi színvonalon és a legkedvezőbb árazással juthatnak hozzá termékeinkhez, szolgáltatásainkhoz.
 
Elérhetőség
Üvegkalmár Plusz Kft.
1044 Bp, Ipari Park u. 11.
Tel.:+36-1-232-1209
Hétfő-Péntek: 8.00-16.00