Oszlopos üvegkorlát

Oszlopos üvegkorlát
Az oszlopos kialakítása legelterjedtebb változat az üvegkorlátok közt. Tartóssága, megbízhatósága és kedvező ár-érték aránya miatt lehet ez így. Ennél a megoldásnál az üvegek rögzítésére acélszerkezetet használunk, ami a legváltozatosabb formákban is elérhető. Az acéloszlopok között az üvegfelületet fix rögzítőelemek tartják. Az oszlopok fényes vagy szálcsiszolt rozsdamentes anyagból készülnek, mint ahogy a fix rögzítők is. A lakossági ügyfelek körében ez a típus a legnépszerűbb, mivel árfekvése a legkedvezőbb, valamint az elkészült korlát igazán szemet gyönyörködtető is.

Az oszlopok távolsága jellemzően 500-1600 mm között változhat a beépítési körülmények, illetve a megrendelői igények függvényében. A felhasznált alapanyag többnyire ragasztott biztonsági üveg, de rendelhető edzett üveg, vagy edzett-ragasztott biztonsági üveg alapanyagból készült elemekből is. Ha az üveg rögzítése furat segítségével történik, ott minden esetben edzett üveget kell alkalmaznunk.

Az oszloptávolság meghatározásához szükséges ismernünk fix megfogó elemek típusát, valamint az alkalmazott üveg fajtáját. Kisebb korlátoszlop távolságoknál,  ha a fix megfogó elem szorító elven rögzít, akkor elegendő egyszerű ragasztott biztonsági üveg (VSG) alkalmazása, nagyobb oszloptávolságnál, illetve furaton keresztül rögzítő fix megfogó elemeknél előfeszített vagy edzett ragasztott (TVG/VSG, ESG/VSG) üvegtáblák alkalmazása válik szükségessé. Az oszlopok közé épített üvegkorlát ma már az építőipar által régóta kedvelt és használt korlátmegoldási forma. Tisztántartás szempontjából semmilyen különleges elbánást nem igényel, könnyen és gyorsan takarítható, mint akár egy ablak felülete is.
Ajánlatkéréshez vagy rendeléshez kattintson a gombra!
 
 

Ötletek

Oszlopos üvegkorlát - emelet
Emelet
Oszlopos üvegkorlát - részlet
Részlet
Oszlopos üvegkorlát - földszint
Földszint
Oszlopos üvegkorlát - mediterrán terasz
Mediterrán terasz
Oszlopos üvegkorlát - fehér
Fehér
Oszlopos üvegkorlát - terasz
Terasz
 
 
 
Oszlopos üvegkorlát választása esetén is van lehetőség egyéni igények megvalósítására?

A válasz egyértelműen igen. Mind az üveg formai világában, mind pedig felületi kezelésében (homokfúvás, savmaratás, színezés, egyedi minta) megvalósítható bármilyen egyedi igény is!
 
 
Az oszlopos üvegkorlát árak tekintetében igyekeztünk egy olyan megoldást alkalmazni, amely megrendelőink számára megnyugtató, és egyben garancia is, hogy mind minőség, mind az üveg ár tekintetében a legjobb helyre fordulnak, ha minket bíznak meg a kivitelezéssel. Biztosak vagyunk benne, hogy vállalkozásunk kis és nagykereskedelmi háttere (Európa vezető üveggyáraiból kamiontételben vásároljuk az alapanyagokat), automatizált modern gépparkja, illetve tapasztalt szakembergárdája révén a legjobb minőségi színvonalon és a legkedvezőbb árazással juthatnak hozzá termékeinkhez, amennyiben minket tisztelnek meg megrendeléseikkel.
 
Elérhetőség
Üvegkalmár Plusz Kft.
1044 Bp, Ipari Park u. 11.
Tel.:+36-1-232-1209
Hétfő-Péntek: 8.00-16.00