Savmaratott üveg

Savmaratott üveg
A savmaratott üveg esetében a mintázatot savmaratással alakítják ki. Nagyon elegáns és exkluzív üvegtípus, amit egy török gyártótól szerzünk be. Az üveg, maratással történő megmunkálása, formázása történelmi múltra tekint vissza. Tudjuk, hogy az alapvető módszereit a XIX. század elején dolgozták ki, és napjainkra ez az eljárás már egy letisztult, jól bevált módszerré fejlődött.

Egy kémiai eljárás során marják meg az üveg felületét, ami az éppen alkalmazott savtól függően, valamilyen módon és mértékben elhomályosodik. Az eljárás lényegét az egyes savak (pl. hidrogén fluorid, foszforsav, folsav) üvegoldó tulajdonsága képezi.

Hidrogén fluorid alkalmazásánál az alábbiak szerint történik a kémiai folyamat: SiO2+4HF=SiF+2H2O

A savval történő kezelés üveg homályosítására szolgál, vagyis az átlátszóság mértékét csökkenti, akár teljesen átláthatatlanná téve, mégis fényáteresztőnek hagyva az üveget. Ebből adódóan elsősorban üvegajtók készítésnél, üveg térelválasztók, valamint üveg zuhanykabinok készítésénél alkalmazzák előszeretettel.

Az üvegek 4 mm vastagságban és számtalan mintázatban elérhetőek. Ügyfélszolgálatunkon és bemutatótermünkben elérhetőek a savval kezelt üvegek mintái. Ez az eljárás, a mattírozott üvegek kategóriájában, azért tudott nagy népszerűségre szert tenni  a homokfújt üvegek rovására, mert szebb esztétikai megjelenése mellett a tisztíthatósági szempontoknak is jobban megfelel, míg ez a homokfújt üvegekről nem mondható el. Ez az eljárás remekül használható dekorációs célokra is, hiszen bármilyen mintázat kialakítására lehetőséget nyújt.
Ajánlatkéréshez vagy rendeléshez kattintson a gombra!
 
 

Minták

Yaprak savmaratott üveg
Yaprak
Turkuaz savmaratott üveg
Turkuaz
Topkapi savmaratott üveg
Topkapi
Oxford savmaratott üveg
Oxford
Sale savmaratott üveg
Sale
Punto savmaratott üveg
Punto
Midye savmaratott üveg
Midye
Kilim savmaratott üveg
Kilim
Damla savmaratott üveg
Damla
Dali savmaratott üveg
Dali
Hasir savmaratott üveg
Hasir
Cam savmaratott üveg
Cam
Basak savmaratott üveg
Basak
Boncuk savmaratott üveg
Boncuk
Bouquet savmaratott üveg
Bouquet
Matt flutesz savmaratott üveg
Matt flutesz
Fehér savmaratott üveg
Fehér
 
 
 
Mennyire nehéz a savmaratott üvegfelületek tisztítása?

A savval kezelt üveg felületek tisztítása nem nehéz feladat, lényegesen egyszerűbb, mint pl. a homokfúvással kezelt felületeké. A  tapintásuk lágyabb, és a zsíros ujjnyomok is könnyedén eltávolíthatóak normál üvegtisztító segítségével is.
 
 
A savmaratott üveg ár függ a felhasználni kívánt üveg típusától és mennyiségétől is, de ha minket tisztel meg megrendelésével, úgy Árgarancia szolgáltatásunk segítségével Ön biztos lehet, hogy a legkedvezőbb piaci áron jut hozzá termékeinkhez.
 
Elérhetőség
Üvegkalmár Plusz Kft.
1044 Bp, Ipari Park u. 11.
Tel.:+36-1-232-1209
Hétfő-Péntek: 8.00-16.00