Pontmegfogásos üvegkorlát

Pontmegfogásos üvegkorlát
A pontmegfogásos üvegkorlát a másik öntartó rögzítési módja az üveglapoknak, ami rendkívül elegáns megjelenítést biztosít. Nincsenek oszlopok, akadálytalan a kilátás és a beáramló fény útja egyaránt. Ezt a rögzítési rendszert  akkor ajánljuk, ha valaki a légiességet tartja elsődleges szempontnak.

Az üveglapokat furatokon keresztül rögzítjük a födémhez. Az üveglapok megfogatásához általában 50-60 mm átmérőjű szorítótárcsákat használunk. Az korlát merev tartása érdekében a rögzítési pontokat függőlegesen egymástól legalább 12-15 cm távolságra kell elhelyezni,  vízszintes irányba pedig a 60-70 cm távolság a javasolt osztásköz. Az üveghasználat tekintetében  minimum előírás a 8 + 8 mm-es edzett ragasztott biztonsági üveg! Ez a vastagság garantálja, hogy nagyobb fizikai hatással sem lehet a korlátot meggyengíteni, illetve eltörni. Az üveg vastagsága azért kell ilyen mértékű legyen, mert a rögzítések relatív közel vannak egymáshoz és az ott fellépő nyomó-nyíró erő igen magas. A szabályosan kialakított rendszert emberi erővel, rendeltetés szerű használat közben, eltörni lehetetlen, így maximális biztonságot nyújt mindenkinek. Ennél a rögzítési módnál kizárólag edzett-ragasztott üvegeket alkalmazhatunk így akár nagyobb felületek is bátran képezhetőek vele.

A tervezés során nem árt néhány tényezőt figyelembe venni. Fontos, hogy legalább 350 mm-es tömör betonfelület álljon a rendelkezésre. Erre azért van szükség, mert a pontmegfogóknak optimális esetben egymás felett kell elhelyezkednie és egymástól legalább 150mm-es távolságra, illetve a rögzítési pontoktól előírás szerint 100-100 mm-re kell legyen a beton széle. Egyes esetben megoldható 350 mm-nél vékonyabb beton esetében is, de erről csak a helyszíni felmérés után tudunk érdemben nyilatkozni.
 

Ötletek

Pontmegfogásos üvegkorlát - üveglépcsőhöz
Üveglépcsőhöz
Pontmegfogásos üvegkorlát - kialakítás közelről
Kialakítás közelről
Pontmegfogásos üvegkorlát - modern
Modern
Pontmegfogásos üvegkorlát - csigalépcsőhöz
Csigalépcsőhöz
Pontmegfogásos üvegkorlát - teraszhoz
Teraszhoz
Pontmegfogásos üvegkorlát - mediterrán
Mediterrán
 
 
 
Gyakran előfordul, hogy az üvegkorlát fal mellett fut, hogyan lehet majd takarítani a használat során?

Jó a kérdés mivel figyelmetlen kivitelezés esetén az üveg és a falfelület közötti takarítás okozhat gondot. Emiatt ezt a távolságot, amennyiben külön nem kérik más, nagyobb mérettel, minimum 50 mm-re kell beállítani, így a takarítás egyszerűen megoldható lesz. Ezután már az üveg takarítását épen úgy kell megoldani, mint egy hagyományos ablaküvegét, ugyan azzal a módszerrel és tisztítóanyaggal.
 
 
A pontmegfogásos üvegkorlát árak tekintetében igyekeztünk olyan megoldást alkalmazni, amely megrendelőink számára megnyugtató, és egyben garancia is, hogy mind minőség, mind az üveg ár tekintetében a legjobb helyre fordulnak, ha minket bíznak meg a kivitelezéssel. Biztosak vagyunk benne, hogy vállalkozásunk kis és nagykereskedelmi háttere (Európa vezető üveggyáraiból kamiontételben vásároljuk az alapanyagokat), automatizált modern gépparkja, illetve tapasztalt szakembergárdája révén a legjobb minőségi színvonalon és a legkedvezőbb árazással juthatnak hozzá termékeinkhez, amennyiben minket tisztelnek meg megrendeléseikkel.
 
 
Kérjen ajánlatot most!
 
Elérhetőség
Üvegkalmár Plusz Kft.
1044 Bp, Ipari Park u. 11.
+36-1-232-1209
Hétfő-Péntek:
7.00-16.00
Visszahívás -, és Árajánlatkérés gomb